Η Google αναβαθμίζει το Android Auto

Σχετικά άρθρα

Την προηγούμενη εβδομάδα διεξήχθη το φετινό συνέδριο I/O της Google, όπου η αμερικάνικη εταιρία παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση του Android Auto, η οποία θα γίνει διαθέσιμη μέσα στο καλοκαίρι.

Η ανανεωμένη έκδοση θα διαθέτει μεγαλύτερη ευελιξία για οθόνες διαφορετικού μεγέθους και προσανατολισμού, ενώ θα είναι προεπιλεγμένο το split-screen, κάτι που προηγουμένως ήταν διαθέσιμο μόνο σε ορισμένα οχήματα.

Στόχος των αλλαγών είναι να μπορείς να ελέγχεις εύκολα και ταυτόχρονα τους χάρτες, το σύστημα πολυμέσων και τα μηνύματα. Επιπλέον, η Google έπρεπε να προσαρμόσει το Android Auto σε μεγαλύτερες οθόνες, όπως η οθόνη Hyperscreen 56 ιντσών της Mercedes-Benz EQS και η οθόνη 33 ιντσών του επερχόμενου Cadillac Lyriq.

Συνεχίζοντας, το Google Assistant, οι ειδοποιήσεις και η βιβλιοθήκη των εφαρμογών θα είναι εύκολα προσβάσιμα μέσω του dock. Αυτό -ανάλογα με την οθόνη του αυτοκινήτου- θα βρίσκεται είτε στο κάτω μέρος είτε στην πλευρά που είναι πιο κοντά στο τιμόνι. Ακόμα, θα υπάρχουν τυποποιημένες γρήγορες απαντήσεις σε συνομιλίες, όπως το να ενημερώσεις μια επαφή σου για την ώρα άφιξης, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα να μεταδίδεις περιεχόμενο από το τηλέφωνο σου στην οθόνη του αυτοκινήτου, όταν είναι σταθμευμένο.

Μεταξύ αυτών συναντάμε και τη δυνατότητα παρακολούθησης video από το YouTube, το Tubi και το Epix Now, ενώ θα υπάρχει και ένας browser.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr