Οι πρώτες φήμες για ένα μεγαλύτερο Defender εμφανίστηκαν αρχικά τον Ιούλιο του 2019, αλλά μόλις τον περασμένο Μάρτιο τα στελέχη της Land Rover επιβεβαίωσαν την πιο ευρύχωρη έκδοση του μοντέλου. Αυτή θα φέρει το λογότυπο “130”, και θα τοποθετηθεί πάνω από την δίθυρη (90) και την τετράθυρη (110) έκδοση.

Σήμερα, η βρετανική εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία της νέας έκδοσης, η οποία δεν αποκαλύπτει κάτι από το πίσω μέρος του βρετανικού off-roader. Ο επιπλέον όγκος προστίθεται στο πίσω μέρος του Defender 130, το οποίο αναμένεται να διατηρήσει το μεταξόνιο του Defender 110 (3.022 χλστ.), καθώς οι πίσω πόρτες φαίνεται να έχουν το ίδιο μήκος με αυτές του 110.

Ωστόσο, το μήκος του Defender 130 πιστεύεται ότι θα αγγίζει τα 5.105 χλστ., όταν στο Defender 110 είναι 5.018 χλστ. Το επιπλέον μήκος προστίθεται μετά τον πίσω άξονα, κάτι που λογικά θα κάνει την δεύτερη και τρίτη σειρά (8θέσια διάταξη) των καθισμάτων σημαντικά πιο ευρύχωρη, αυξάνοντας παράλληλα τον όγκο του χώρου αποσκευών, για μεγαλύτερη πρακτικότητα.

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, το Defender 130 έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει πριν από το τέλος του 2022, με τις παραγγελίες να ανοίγουν στις 31 Μαΐου, την ίδια ημέρα που θα αποκαλυφθεί επίσημα το μοντέλο. Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της εταιρίας, Adrian Mardell, το Defender 130 θα γίνει διαθέσιμο -εκτός της Ευρώπης- και στη Βόρεια Αμερική, τη Κίνα και επίσης τη Μέση Ανατολή.