Η μια από τις δύο Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupe που υπάρχουν στον πλανήτη πουλήθηκε σε μυστική δημοπρασία που έγινε στις 5 Μάϊου στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη για 135 εκατ. ευρώ και έγινε έτσι με διαφορά το ακριβότερο αυτοκίνητο του κόσμου, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ferrari 250 GTO που κέρδισε το Tour de France το 1964 και το 2018 είχε πουληθεί για 70 εκατ. δολάρια.

Δεν αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του ανθρώπου που έδωσε τα 135 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει την 300 SLR Uhlenhaut Coupe, αλλά ως μέρος της συμφωνίας, ο νέος ιδιοκτήτης θα παρουσιάσει το αυτοκίνητο σε διάφορες εκδηλώσεις. Ο νέος ιδιοκτήτης πίεζε εδώ και 18 μήνες το διοικητικό συμβούλιο της Mercedes να βγάλει σε δημοπρασία το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Με τα 135 εκατ. ευρώ η Mercedes θα δημιουργήσει το Mercedes-Benz Fund, ένα παγκόσμιο πρόγραμμα υποτροφιών που θα παρέχει εκπαιδευτικές και ερευνητικές υποτροφίες σε σχολεία και πανεπιστήμια που ασχολούνται με περιβαλλοντικές επιστήμες και την απαλλαγή από εκπομπές άνθρακα.

Η Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupe είναι δημιουργία του Rudolf Uhlenhaut, σχεδιαστής και αρχιμηχανικός της 300 SLR. Η εταιρία κατασκεύασε δύο πρωτότυπα που βασικά ήταν αγωνιστικά που μπορούσαν να κινηθούν νόμιμα σε δημόσιους δρόμους.

Το ένα από τα δύο αυτοκίνητα το οδηγούσε ως προσωπικό εταιρικό αυτοκίνητο ο Uhlenhaut και το αυτοκίνητο που πουλήθηκε ήταν μέρος της μη δημόσιας συλλογής αυτοκινήτων που διατηρούσε η Mercedes. Το δεύτερο πρωτότυπο παραμένει στα χέρια της και εκτίθεται στο Μουσείο της στη Στουτγάρδη.

Το αυτοκίνητο φορά έναν 3,0-λιτρο οκτακύλινδρο σε σειρά κινητήρα, προερχόμενος από τα τότε μονοθέσια της Formula 1, που αποδίδει 310 άλογα στις 7.600 σ.α.λ. Το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου ανέρχεται στα 1.117 κιλά, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να πιάσει τελική ταχύτητα 290 χλμ/ώρα, κάνοντάς το, το ταχύτερο όχημα εκείνης της εποχής με κλειστή οροφή.