Οι αναβαθμίσεις που έφερε η Ferrari στο Ισπανικό GP για την F1-75 φαίνεται ότι δούλεψαν αρκετά καλά, καθώς το Σάββατο ο Charles Leclerc κατέκτησε με διαφορά 0,3 δευτ. την pole position, ενώ την Κυριακή ο ρυθμός του και το degradation των ελαστικών στους πρώτους 27 γύρους ήταν ικανά να του δώσουν μια εύκολη νίκη.

Λογάριαζε όμως χωρίς το πρόβλημα στο power unit της ιταλικής εταιρίας, το πρώτο μηχανικό θέμα που αντιμετώπισε η Ferrari τη φετινή σεζόν. Η ιταλική εταιρία, νιώθοντας την αχρείαστη “υποχρέωση” να κάνει γνωστή την αιτία της εγκατάλειψης, έβγαλε μια ανακοίνωση, η οποία αναφέρει:

Έχοντας εξετάσει τo power unit από το μονοθέσιο του Leclerc, εντοπίσαμε πως το turbo και η MGU-H έχουν ζημιά που δεν μπορεί να επιδιορθωθεί. Ωστόσο, έχοντας αναλύσει ενδελεχώς την αστοχία και το πως αυτή προκλήθηκε, είμαστε ικανοποιημένοι γιατί αυτή δεν προέκυψε μέσω κάποιας σχεδιαστικής αστοχίας ή προβλήματος αξιοπιστίας με αυτά τα δύο μέρη, ή οποιαδήποτε άλλα μέρη της μονάδας ισχύος.

Ο εντοπισμός του προβλήματος έγινε μετά την ενδελεχή εξέταση του power unit από τους μηχανικούς της ομάδας στο Maranello. H ανακοίνωση της Ferrari δημιουργεί ερωτηματικά, καθώς πρακτικά “καθρεφτίζει” κάποιον εξωγενή παράγοντα, χωρίς να τον κατονομάζει.