Η Ford παύει τις πωλήσεις της Mustang Mach-E, ανακαλεί αυτοκίνητα λόγω υπερθέρμανσης μπαταριών

Σχετικά άρθρα

Η Ford εντόπισε ένα πρόβλημα στην Mustang Mach-E που δικαιολογεί ανάκληση, αλλά σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, δεν υπάρχει άμεση επίλυση του προβλήματος, καθώς η έλλειψη ανταλλακτικών καθυστερεί την επιδιόρθωση.

Ωστόσο, η Ford αναφέρει ότι η επερχόμενη αναβάθμιση του λογισμικό και οι οδηγίες της θα μετριάσουν το πρόβλημα. Παράλληλα, η Ford έχει κάνει γνωστό στους αντιπροσώπους της να παύσουν την πώληση του αμιγώς ηλεκτρικού SUV, καθώς και την επίδειξη του σε υποψήφιους πελάτες.

Το πρόβλημα προέρχεται από μια πιθανή υπερθέρμανση των κύριων επαφών της μπαταρίας της Mustang Mach-E, που προκαλείται από τη φόρτιση σε DC ταχυφορτιστή, καθώς και η επαναλαμβανόμενη χρήση του one pedal. Σύμφωνα με την ειδοποίηση της ανάκλησης, η υπερθέρμανση θα μπορούσε να οδηγήσει σε δημιουργία τόξου και παραμόρφωση των επιφανειών της ηλεκτρικής επαφής. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τον διακόπτη (που είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενος) να παραμείνει ανοιχτός ή να κολλήσει κλειστός, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια ισχύος κατά την οδήγηση, γεγονός που με τη σειρά του μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ατυχήματος.

Το πρόβλημα αφορά τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 27 Μαΐου του 2020 και 24 Μαΐου του 2022, στο εργοστάσιο της Ford στην πόλη Cuautitlan του Μεξικό. Αυτό δυνητικά θα μπορούσε να ισχύει για όλα τα περίπου 100.000 Mustang Mach-E που έχουν παραχθεί, με την Ford να μην έχει καθορίσει ακόμα πόσα επηρεάζονται και πόσα θα ανακληθούν επίσημα.

Η επίλυση του προβλήματος θα είναι οι ενημερώσεις λογισμικού της δευτερεύουσας μονάδας του διαγνωστικού ελέγχου επί του οχήματος και της μονάδας ελέγχου ενέργειας μπαταρίας.

Ευτυχώς για τη Ford και τους ιδιοκτήτες της Mustang Mach-E, η αναβάθμιση του λογισμικού αναμένεται ότι θα είναι δυνατή μέσω over-the-air τον επόμενο μήνα. Η Ford δεν αναμένει να έχει λύση για το πρόβλημα μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2022. Μόλις καθοριστεί η επιδιόρθωση και τα ανταλλακτικά γίνουν διαθέσιμα για παραγγελία, οι ιδιοκτήτες Mustang Mach-E θα ειδοποιηθούν από τη Ford μέσω ταχυδρομείου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Kia ανακαλεί 427.407 Telluride

427.407 Telluride παραγωγής μεταξύ 9 Ιανουαρίου 2019 και 19 Οκτωβρίου 2023 ανακαλεί η Kia στις ΗΠΑ επειδή η ακατάλληλη συναρμολόγηση του ενδιάμεσου άξονα και...

Η Subaru ανακαλεί 118.723 Outback και Legacy

Η Subaru προχωρά στην ανάκληση 118.723 Outback και Legacy στις ΗΠΑ, παραγωγής μεταξύ 16 Ιουνίου 2020 και 13 Ιουλίου 2021, επειδή ένας πυκνωτής στους...

H Ford θα κατασκευάσει ένα νέο SUV στο εργοστάσιο της στην Ισπανία

Σε σημερινή ανακοίνωση της, η Ford έκανε γνωστές τις προθέσεις της να κατασκευάσει ένα νέο SUV στο εργοστάσιό της στη Βαλένθια στην Ισπανία, χωρίς...

Το Ford Mustang το best-seller σπορ αυτοκίνητο του κόσμου

Για περισσότερα από 10 χρόνια το Ford Mustang παραμένει το best seller σπορ αυτοκίνητο παγκοσμίως. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η χώρα που το μοντέλο...
Autoblog.gr