Οι τιμές των καυσίμων στις ΗΠΑ έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ και σήμερα ο εθνικός μέσος όρος της τιμής της βενζίνης είναι 5,016 δολάρια το γαλόνι. Ωστόσο ένα πρατήριο στη πόλη Rancho Cordova, κοντά στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια, πουλούσε τη βενζίνη για μόλις 0,69 δολάρια το γαλόνι ή 0,18 δολάρια το λίτρο (0,17 ευρώ το λίτρο).

Αιτία ήταν ένα λάθος σε μια υποδιαστολή που έγινε κατά την πληκτρολόγηση της τιμής της βενζίνης, μιας και ο υπεύθυνος του πρατηρίου αντί να γράψει 6,99 δολάρια ανά γαλόνι, έγραψε 0,69 δολάρια. Να σημειωθεί πως η μέση τιμή της βενζίνης στη πολιτεία της Καλιφόρνια είναι 6,438 δολάρια το γαλόνι.

Πελάτης του πρατηρίου όταν κατάλαβε το λάθος δημοσίευσε στο Instagram τη διεύθυνση του πρατηρίου και αρκετοί ήταν εκείνοι που πήγαν στο πρατήριο για να γεμίσουν τα οχήματά τους με φθηνή βενζίνη.

Χρειάστηκαν περίπου 3 ώρες ώστε οι άνθρωποι του πρατηρίου να καταλάβουν τι συνέβη και να διορθώσουν την τιμή, αλλά μέχρι τότε εκατοντάδες γαλόνια βενζίνης είχαν πουληθεί στη τιμή των 0,69 δολαρίων, με το πρατήριο να χάνει 16.000 δολάρια σε έσοδα. Ο άνθρωπος που ευθύνονταν για την λάθος τιμή απολύθηκε.