Απόλαυσε την Aston Martin Valkyrie AMR Pro στη Laguna Seca

Σχετικά άρθρα

Η Aston Martin πήγε δύο Valkyrie AMR Pro στη πίστα της Laguna Seca στις ΗΠΑ, με την πιο ακραία έκδοση της Valkyrie, που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας, θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 40 μονάδων (+2 πρωτότυπα), όλα εκ των οποίων είναι αριστεροτίμονα. Η Valkyrie AMR Pro φέρει νέο αεροδυναμικό bodykit, το οποίο παράγει διπλάσια κάθετη αεροδυναμική πίεση σε σχέση με την Valkyrie.

Επιπλέον, το βάρος του αυτοκινήτου είναι μικρότερο, χάρη στην πρόσθετη χρήση carbon στο σώμα, και έτσι μπορεί να παράγει έως 3g πλευρικής επιτάχυνσης στις στροφές.

Το αυτοκίνητο έχει μακρύτερο μεταξόνιο κατά 38 εκατοστά και έχει πιο μεγάλα μετατρόχια κατά 9,6 εκατοστά μπροστά και 11,5 πίσω. Το συνολικό μήκος του έχει αυξηθεί κατά 26,6 εκατοστά και δεν διαθέτει υβριδικό κινητήρα, παρά μόνο τον V12 6,5-λίτρων ατμοσφαιρικό, που αποδίδει 1.000 άλογα και έχει όριο περιστροφής τις 11.000 σ.α.λ.

Η αφαίρεση του ηλεκτροκινητήρα έγινε για να μειωθεί το βάρος, με την βρετανική εταιρία να χρησιμοποιεί επίσης παράθυρα από Perspex, με τα ψαλίδια της ανάρτησης είναι κατασκευασμένα από carbon.

Η Aston Martin υπόσχεται πως η Valkyrie AMR Pro έχει απόδοση που πλησιάζει αυτή ενός μονοθέσιου της Formula 1 και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί πετύχει χρόνο 3 λεπτών και 20 δευτερολέπτων στην πίστα Circuit de la Sarthe, εκεί όπου διεξάγεται ο 24ωρος αγώνας αντοχής του Le Mans. Ως μέτρο σύγκρισης να σημειωθεί πως η Toyota κατέχει το ρεκόρ γύρου στη συγκεκριμένη πίστα με το LMP1 αγωνιστικό της με χρόνο 3:14.791.

Οι οδηγοί της Aston Martin στην Formula 1, Sebastian Vettel και Lance Stroll συνέβαλαν και αυτοί στην ανάπτυξη της δυναμικής ρύθμισης του αυτοκινήτου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...