Η Formula 1 υπέγραψε επέκταση συμβολαίου με το GP της Αυστραλίας, διασφαλίζοντας πως ο αγώνας θα παραμείνει στη Μελβούρνη τουλάχιστον μέχρι το 2035. Επιπλέον, η Formula 2 και η Formula 3 θα ενταχθούν στο πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου του αγώνα για πρώτη φορά από το 2023.

Το προηγούμενο συμβόλαιο έληγε το 2025 και η 10ετης επέκταση 3 χρόνια πριν την λήξη του συμβολαίου δείχνει το πόσο η πόλη της Μελβούρνης και οι διοργανωτές του GP ήθελαν να εξασφαλίσουν το μακροπρόθεσμο μέλλον του Grand Prix, ειδικά όταν υπήρχε πρόταση για φιλοξενία του GP από το Σίδνεϊ.

Οι διοργανωτές δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν την αναβάθμιση της διαδρομής στο Albert Park, αλλά και να προχωρήσουν σε έργα που θα βελτιώσουν τη συνολική εμπειρία και τις εγκαταστάσεις των φιλάθλων, ενώ θα εκσυγχρονιστούν τόσο τα paddock όσο και τον χώρο του pitlane.

Να σημειωθεί πως τον περασμένο Απρίλιο, περισσότεροι από 419.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν το Albert Park για το Grand Prix της Αυστραλίας, ο περισσότερος κόσμος που έχει βρεθεί ποτέ σε ένα αθλητικό γεγονός Σαββατοκύριακου στην Αυστραλία. Το Albert Park φιλοξενεί το Grand Prix της Αυστραλίας από το 1996.