Στις 10 Απριλίου του 2018, η Ford αποκάλυψε την τέταρτη γενιά του Focus, ενώ τον Οκτώβριο του 2021 η Μπλε Οβάλ εταιρία μας έδειξε την ανανεωμένη έκδοση του, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει την εμπορική του πορεία.

Σήμερα, ο επικεφαλής της Ford Ευρώπης, Stuart Rowley, ανακοίνωσε -με κάθε επισημότητα- ότι η εταιρία του θα ολοκληρώσει την παραγωγή του μοντέλου της μέσα στο 2025 και δεν θα υπάρξει άμεσος αντικαταστάτης του, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι πλησιάζει το τέλος εποχής του Focus.

Η ζήτηση για το Focus στις ευρωπαϊκές αγορές έχει μειωθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, μόνο τον Μάιο η ζήτηση μειώθηκε κατά 28,3% στις 27.151 μονάδες, και το εργοστάσιο της Ford στο Saarlouis της Γερμανίας έχει ήδη πλεόνασμα εργατικού δυναμικού, με την εταιρία να σχεδιάζει περαιτέρω μείωση της παραγωγής.

Σε δηλώσεις του, ο Rowley επιβεβαίωσε τον “θάνατο” του Focus, ενώ φαίνεται ότι το μέλλον του εργοστασίου του Saarlouis είναι αβέβαιο, καθώς η εταιρία παραδέχεται ότι δεν έχει βρει λύση για να διατηρήσει το εργοστάσιο σε λειτουργία μετά τον τερματισμό της παραγωγής του αυτοκινήτου σε περίπου τρία χρόνια, λέγοντας:

Αναζητούμε άλλες εναλλακτικές ευκαιρίες για την παραγωγή οχημάτων στο Saarlouis, συμπεριλαμβανομένης της [πώλησης] σε άλλους κατασκευαστές. Δεν έχουμε στον κύκλο προγραμματισμού μας ένα επιπλέον μοντέλο που θα παράγεται στο Saarlouis.