Οι αξιωματούχοι της πόλης του Σαν Φρανσίσκο έστειλαν ένα γράμμα στην Judy και τον Ed Craine λέγοντάς τους ότι δεν μπορούν πλέον να παρκάρουν στο πεζοδρόμιο της ιδιοκτησίας τους, που βρίσκεται σε έναν λοφώδη δρόμο, το αυτοκίνητο τους, παρόλο που το κάνουν αυτό τα τελευταία 36 χρόνια.

Μαζί με την επιστολή ήρθε και ένα πρόστιμο 1.542 δολαρίων, καθώς και μια απειλή χρέωσης 250 δολαρίων την ημέρα, αν συνεχίσουν να σταθμεύουν το αυτοκίνητο τους στο πλακόστρωτο μέρος της ιδιοκτησία τους, μπροστά από το σπίτι.

Ο Dan Sider, επικεφαλής σχεδιασμού της πόλης της Καλιφόρνια, είπε ότι ένας παλιός κώδικας της πόλης για τη διατήρηση της αισθητικής των γειτονιών απαγορεύει στους κατοίκους να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα στις αυλές τους, με το Sider να αναφέρει ότι οι αξιωματούχοι του δήμου εξέτασαν το θέμα στην ιδιοκτησία του ζεύγους Craine, αφού έλαβαν μια ανώνυμη καταγγελία.

Το ζεύγος προσπάθησε να βρει μια φωτογραφία που να δείχνει ότι ο χώρος χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό για στάθμευση, με μια θολή εναέρια λήψη από τη δεκαετία του 1930 να μην ήταν αρκετά σαφής για τους υπεύθυνους σχεδιασμού της πόλης, ενώ μια φωτογραφία 34 ετών που έδωσε το ζευγάρι κρίθηκε πολύ πρόσφατη.

Εν τέλει, ο δήμος απέσυρε το πρόστιμο, αφού το ζευγάρι συμφώνησε να σταματήσει να παρκάρει στο πεζοδρόμιο του. Εάν οι Craine κατασκευάσουν ένα κάλυμμα για το πλακόστρωτο τμήμα ή ένα κλειστό γκαράζ, τότε θα μπορούν να συνεχίσουν να σταθμεύουν νόμιμα σε αυτό, σύμφωνα με τον κώδικα της πόλης.