H Αυστραλία εξετάζει την απαγόρευση αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης για το 2035

Σχετικά άρθρα

Η Αυστραλία φαίνεται ότι σύντομα θα ακολουθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση στην απαγόρευση της πώλησης οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης, καθώς η κυβέρνηση της Επικράτειας της Αυστραλιανής Πρωτεύουσας (Australian Capital Territory,ACT), όπου κατ’ ουσίαν είναι η έδρα της εξουσίας του έθνους, ανακοίνωσε τη νέα στρατηγική της για την απαγόρευση των πωλήσεων αυτοκινήτων με ΚΕΚ από το 2035.

Το πλάνο της χώρας περιγράφει διάφορες πρωτοβουλίες από πλευράς κυβέρνησης για να βοηθήσει τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνητη, όπως η επέκταση του δημόσιου δικτύου χρέωσης, η προσφορά επιχορηγήσεων για την εγκατάσταση υποδομής φόρτισης σε διαμερίσματα και άλλα.

Η ACT στοχεύει να έχει το 80% με 90% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην επικράτεια να είναι ηλεκτρικά και υδρογονοκίνητα. Επιπλέον, η κυβέρνηση θέλει να απαγορεύσει στις εταιρείες ταξί και ride-share να προσθέτουν περισσότερα οχήματα μηδενικών ρύπων στους στόλους. Υπάρχουν σχέδια για αύξηση του δημόσιου δικτύου σε 70 φορτιστές έως το 2023, με στόχο να υπάρχουν 180 έως το 2025.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...