Η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ έπεσε σε νούμερα μικρότερα του καλοκαιριού του 2020, που υπήρχε lockdown

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, οι οδηγοί της πλουσιότερης χώρας του κόσμου διανύουν λιγότερα χλμ., από ό,τι το καλοκαίρι του 2020, παρότι τότε υπήρχαν ταξιδιωτικοί περιορισμοί εξαιτίας της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων για τη κατανάλωση βενζίνης στις ΗΠΑ, ο καλύτερος δείκτης για τη ζήτηση μιας χώρας, είναι πλέον πάνω από 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα μικρότερος σε σχέση με την προ-Covid εποχή. Συγκρίνοντας τώρα με το lockdown -λόγω του Covid- το καλοκαίρι του 2020, ο μέσος όρος κατανάλωσης βενζίνης τεσσάρων εβδομάδων, που έληξε στις 31 Ιουλίου 2020 ήταν 8,656 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος για την εβδομάδα που έληξε στις 29 Ιουλίου 2022 ήταν 8,592 εκατομμύρια βαρέλια.

Ωστόσο, και οι δύο αριθμοί είναι σημαντικά μεγαλύτεροι από τις χειρότερες εβδομάδες του lockdown τον Απρίλιο του 2020, όταν σχεδόν όλοι οι άνθρωποι ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους και η κατανάλωση είχε πέσει στα μόλις 5,3 εκατομμύρια βαρέλια.

Η πτώση του φετινού καλοκαιριού υποδηλώνει ότι η ανάκαμψη της ζήτησης που παρατηρήθηκε την περασμένη εβδομάδα ήταν -ίσως- τυχαία, αν και οι τιμές της βενζίνης εμφανίζουν μείωση για 50 συνεχόμενες ημέρες, με την τρέχουσα μέση τιμή ενός γαλονιού αμόλυβδης να είναι στα 4,16 δολάρια, ήτοι 1,099 ευρώ ανά λίτρο. Αυτό σημαίνει ότι η χαμηλή τιμή δεν αρκεί για να βγάλει και πάλι τους οδηγούς στο δρόμο, καθώς τα ιστορικά νούμερα του πληθωρισμού περιορίζουν τους καταναλωτικούς προϋπολογισμούς.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...