Τον περασμένο Νοέμβριο η XPeng παρουσίασε στην έκθεση της Guangzhou το G9, ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV που θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της, ενώ είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρίας που σχεδιάστηκε εξαρχής τόσο για την αγορά της Κίνας, όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Τότε, η Xpeng δεν είχε δώσει φωτογραφίες από το εσωτερικό του νέου της μοντέλου, ωστόσο ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στο Weibo από τον πρόεδρο της κινέζικης εταιρίας, He Xiaopeng, μας δίνει την πρώτη ευκαιρία να δούμε από μέσα το πλήρως ηλεκτρικό SUV. Και σίγουρα δείχνει ενδιαφέρον.

Στο ταμπλό του Xpeng G9 κυριαρχεί ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων, ενώ στο κέντρο του υπάρχουν δύο μεγάλες οθόνες για το infotainment, οι οποίες φιλοξενούν σχεδόν όλα τα χειριστήρια του SUV. Υπάρχουν ακόμα δύο θέσεις για ασύρματη φόρτιση στην κεντρική κονσόλα, με το τιμόνι να είναι επίπεδο στο κάτω μέρος. Επιπλέον, φαίνονται οι μεταλλικές γρίλιες των ηχείων της Dynaudio στα πάνελ των θυρών, ενώ υπάρχει και κρυφός φωτισμός.

Όταν παρουσιάστηκε το μοντέλο πριν 10 μήνες, η Xpeng δεν είχε αποκαλύψει πολλά για το σύστημα μετάδοσης κίνησης του G9. Ωστόσο, οι μέχρι σήμερα πληροφορίες αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, με τον εμπρός να αποδίδει 238 ίππους (175 kW) και τον πίσω 312 ίππους (230 kW).

Η χωρητικότητα της μπαταρίας του G9 παραμένει ακόμα άγνωστη, αλλά αυτή θα χρησιμοποιεί αρχιτεκτονική 800 volt που θα υποστηρίζει φόρτιση έως 480 kW. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να προστεθεί αυτονομία 200 χλμ σε μόλις 5 λεπτά.

Τέλος, η αυτονομία του G9 στις κορυφαίες εκδόσεις του θα είναι μεγαλύτερη των 700 χιλιομέτρων ανά φόρτιση και θα μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 3 δευτ.

Η εταιρία υποστηρίζει πως το G9 θα αποσπάσει 5 αστέρια ασφαλείας στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP και το αξιοσημείωτο είναι πως διαθέτει δύο LiDAR αισθητήρες, κάτω από τους προβολείς, που συμβάλουν στο σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης XPILOT 4.0.