Η Tesla ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση του Οντάριο στον Καναδά ώστε να κατασκευάσει εκεί ένα νέο εργοστάσιο. Η εταιρία του Elon Musk θέλει να κατασκευάσει από 6 έως 8 νέα εργοστάσια σε όλο τον κόσμο έως το 2030 και η καναδική της μονάδα συνεργάζεται με την τοπική κυβέρνηση για να “προσδιορίσει ευκαιρίες για βιομηχανικές εγκαταστάσεις που επιτρέπουν μεταρρυθμίσεις“.

Η Tesla καθώς και το γραφείο του υπουργού οικονομικής ανάπτυξης, δημιουργίας θέσεων εργασίας και εμπορίου του Οντάριο δεν θέλησαν να σχολιάσουν.

Ο Καναδός υπουργός Βιομηχανίας Francois-Philippe Champagne είχε δηλώσει τον περασμένο Μάιο ότι υπήρχαν “πολύ ενεργές συζητήσεις με έναν αριθμό παικτών” για την ανάπτυξη μιας αλυσίδας εφοδιασμού ηλεκτρικών οχημάτων στον Καναδά. Η Tesla θα ανακοινώσει μέσα στο έτος το που θα κατασκευαστεί το επόμενο Gigafactory.

Σήμερα η Tesla διαθέτει 4 εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων, τα 2 βρίσκονται στις ΗΠΑ (στο Fremont της Καλιφόρνια και στο Ώστιν του Τέξας), το ένα έξω από το Βερολίνο στη Γερμανία, και ένα ακόμη στη Σαγκάη της Κίνας.