Elon Musk: Η Tesla θα έχει ρυθμό κατασκευής 2 εκατ. αυτοκινήτων έως το τέλος του έτους

Σχετικά άρθρα

Η Tesla το 2021 κατασκεύασε 930.422 αυτοκίνητα και ο Elon Musk στο περιθώριο της ετήσιας συνάντησης μετόχων της Tesla, δήλωσε πως η εταιρία του μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ρυθμό παραγωγής 2 εκατ. αυτοκινήτων, ενώ απώτερος στόχος είναι έως το 2030 να κατασκευάζει 20 εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως.

Για να συμβεί αυτό θα χρειαστούν 10 με 12 εργοστάσια. Σήμερα η Tesla διαθέτει 4 εργοστάσια, τα 2 βρίσκονται στις ΗΠΑ (στο Fremont της Καλιφόρνια και στο Ώστιν του Τέξας), ένα έξω από το Βερολίνο της Γερμανίας, και ένα στη Σαγκάη της Κίνας.

Επί του παρόντος η Tesla έχει ρυθμό παραγωγής 1,5 εκατ. αυτοκινήτων ετησίως, ενώ πριν από μερικές εβδομάδες κατασκεύασε το 3.000.000στο αυτοκίνητό της, με τον Musk να αναφέρει ότι μέσα στο έτος θα ανακοινωθεί το που θα κατασκευαστεί το επόμενο Gigafactory.

Επιπλέον, σημείωσε ότι η παραγωγή του Cybertruck θα ξεκινήσει το 2023 και θα έχει υψηλότερες τιμές λόγω του πληθωρισμού, όπως και διαφορετικές προδιαγραφές σε σχέση με αυτές που είχε ανακοινώσει η Tesla το 2019.

Ο Musk τόνισε πως σημαντικό ρόλο στη κερδοφορία της Tesla θα διαδραματίσει η στρατηγική της στον τομέα της κατασκευής των αυτοκινήτων, με την Giga Press, την γιγαντιαία πρέσα που χυτεύει δομικά στοιχεία σε ένα ενιαίο κομμάτι αλουμινίου, να είναι ικανή να αντικαταστήσει εκατοντάδες μεμονωμένα συγκολλημένα εξαρτήματα. Όπως χαρακτηριστικά είπε:

Στο μέλλον, όλοι θα έχουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τελικά όλα τα αυτοκίνητα θα είναι αυτόνομα, αλλά αυτό που θα είναι πιο δύσκολο να αντιγραφεί θα είναι η κατασκευαστική στρατηγική της Tesla.

Επίσης μίλησε για το Full Self Driving, λέγοντας πως έχουν κάνει ορισμένες πολύ σημαντικές βελτιώσεις στο σύστημα, ενώ είπε πως ακόμη και αν τον απαγάγουν εξωγήινοι, η Tesla θα συνεχίσει την καλή της πορεία.

Η Tesla θα συνέχιζε να τα πηγαίνει πολύ καλά ακόμα κι αν με απαγάγουν εξωγήινοι. Σκοπεύω να μείνω στην Tesla όσο μπορώ να είμαι χρήσιμος. Η εταιρεία έχει ένα πολύ λαμπρό μέλλον ακόμη και χωρίς εμένα.

Στη συνάντηση οι μέτοχοι ενέκριναν το split της μετοχής της σε αναλογία 3 προς 1, με τον Musk να δείχνει και μια teaser φωτογραφία του ρομπότ που θα παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...