Σε λιγότερο από μια εβδομάδα, η Lamborghini θα αποκαλύψει την ανανεωμένη έκδοση της Urus, και η ιταλική εταιρία πήγε στο Pikes Peak για να δείξει τις ικανότητες του SUV της. Πιο συγκεκριμένα, η Urus facelift ολοκλήρωσε την διάσημη ανάβαση σε 10 λεπτά και 32,06 δευτ., και έγινε το ταχύτερο SUV στη διαδρομή που βρίσκεται στην οροσειρά του Colorado.

Η διαδρομή έχει μήκος 19,99 χλμ. και έχει πάνω από 156 στροφές, με την εκκίνηση να βρίσκεται στα 1.440 μέτρα ενώ η καρό σημαία πέφτει σε υψόμετρο 4.302 μέτρων, με την κλίση να είναι κατά μέσο όρο 7,2%.

Η Urus είναι ντυμένη με ελαφρύ καμουφλάζ και πίσω από το τιμόνι κάθισε ο δοκιμαστής της Pirelli, Simone Faggioli. Ο χρόνος του ιταλικού SUV είναι καλύτερος κατά σχεδόν 17 δευτ. από τον αντίστοιχο χρόνο της Bentley Bentayga, που είχε σταματήσει τα χρονόμετρα σε 10 λεπτά και 49,902 δευτ. τον Ιούνιο 2018.

Σε αντίθεση με την Bentley, της οποίας η Bentayga είναι φυσικά κατασκευασμένη στην ίδια πλατφόρμα με την Urus, η Lamborghini δεν πήρε μέρος στον διάσημο αγώνα του Pikes Peak, αλλά ο χρόνος καταγράφηκε από τους επίσημους χρονομέτρες του Pikes Peak International Hillclimb, οπότε μετράει ως ρεκόρ.

Από τις φωτογραφίες που έδωσε η ιταλική εταιρία, το πρωτότυπο της Urus φορά το γνωστό πορτοκαλί καμουφλάζ, με το μοντέλο να φέρει νέους προφυλακτήρες, νέα φωτιστικά σώματα και νέα διακοσμητικά. Μπορούμε επίσης να δούμε τις νέες ζάντες πολλαπλών ακτίνων με μαύρο φινίρισμα, μια μεγαλύτερη πίσω αεροτομή, και νέες, πιο εμφανείς απολήξεις για την εξάτμιση.