Το τέταρτο τρίμηνο του 2022, η Volvo θα παρουσιάσει ένα μεγάλο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το οποίο κατά κάποιο τρόπο θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του XC90. Το νέο μοντέλο θα αποτελεί την έκδοση παραγωγής του Recharge Concept, με τον διευθύνοντα σύμβουλος της Volvo, Hakan Samuelsson, να έχει επιβεβαιώσει ότι το όνομά του νέου μοντέλου θα ξεκινά με φωνήεν.

1

Παρότι τίποτα δεν είναι επίσημο, το όνομα Embla συγκεντρώνει αρκετά μεγάλη πιθανότατα, καθώς η σουηδική εταιρία έχει κάνει γνωστό ότι αλλάζει την ονοματοδοσία των μοντέλων της. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να ονομαστεί EXC90, καθώς και αυτό το όνομα πληροί τα κριτήρια. Επιπλέον, ο Samuelsson έχει κάνει γνωστό ότι το τρέχον XC90 θα πωλείται παράλληλα με τον ηλεκτρικό αντικαταστάτη του και σήμερα βλέπουμε τις πρώτες φωτογραφίες του τελευταίου.

2

Αυτές διέρρευσαν από το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) και μάλλον μας αποκαλύπτουν το σχεδιασμό της έκδοσης παραγωγής του νέου αμιγώς ηλεκτρικού μεγάλου SUV και αυτό γιατί σύμφωνα με ότι βλέπουμε θα μπορούσε επίσης να είναι μια εκτενώς ανανεωμένη έκδοση της τρέχουσας γενιάς του XC90, καθώς οι ομοιότητες με αυτό είναι σίγουρα εμφανείς, ειδικά στο προφίλ.

3

Ωστόσο, ίσως είναι πράγματι το νέο ηλεκτρικό μοντέλο, καθώς μπροστά βλέπουμε νέα λεπτά φωτιστικά σώματα, με κάθετα προσανατολισμένους γωνιακούς αεραγωγούς στο εμπρός μέρος, που πλαισιώνουν τη γρίλια.

Η έλλειψη αεραγωγού στη μάσκα θα μπορούσε να οφείλεται στην ύπαρξη του ηλεκτρικού συνόλου. Παρατηρώντας το πίσω μέρος, η σχεδίαση των φώτων είναι αρκετά παρόμοια με αυτή του Recharge concept, ενώ δεν υπάρχει εμφανής απόληξη για την εξάτμιση στο κάτω μέρος.