Εντός του 2022, η Volvo θα παρουσιάσει ένα μεγάλο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το οποίο κατά κάποιο τρόπο θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του XC90. Το νέο μοντέλο θα αποτελεί την έκδοση παραγωγής του Recharge Concept, και πιθανότατα θα ονομαστεί Embla, καθώς η σουηδική εταιρία έχει κάνει γνωστό ότι αλλάζει την ονοματοδοσία των μοντέλων της.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo, Hakan Samuelsson, ανέφερε ότι η τρέχουσα -δεύτερη- γενιά του XC90 θα είναι διαθέσιμη παράλληλα με το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV, για αρκετό καιρό ακόμα. Το νέο ηλεκτρικό SUV της Volvo θα παράγεται στο εργοστάσιο της σουηδικής εταιρίας στην πόλη Ridgeville, της πολιτείας South Carolina των Η.Π.Α., το οποίο θα παίξει καθοριστικό και στρατηγικό ρόλο στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

1

Ωστόσο, ο Samuelsson τόνισε ότι η αγορά εξακολουθεί να ζητά μεγάλα SUVs με υβριδικά κινητήρια σύνολα, τα οποία προσφέρει το XC90, γι’αυτό και η παραγωγή του θα συνεχιστεί στη Σουηδία, στην πόλη Torslanda. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι το XC90 θα ανανεωθεί αισθητικά τα επόμενα χρόνια, χωρίς όμως να υπάρχουν αλλαγές στα κινητήρια σύνολα.

Τέλος, ο Samuelsson είπε η παραγωγή του XC90 αναπόφευκτα θα ολοκληρωθεί κάποια στιγμή, καθώς Volvo θα επενδύσει ένα μεγάλο ποσό στο εργοστάσιό της στην Torslanda, ώστε αυτό να μπορεί να παράγει αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα το 2025, καθώς η εταιρία επενδύει στη νέα γενιά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.