Μετά την Signature έκδοση η Shelby American ανακοίνωσε την Code Red έκδοση για το Shelby GT500, η οποία μετατρέπει το αμερικάνικο pony car σε πραγματικό ιπποφορβείο. Η έμπνευση για την έκδοση -συν το όνομα Code Red- προέρχεται από μια πειραματική μοναδική GT500 του 2008, της οποίας ο 5,4-λίτρων V8 κινητήρας διέθετε διπλά turbo, αντί για κομπρέσσορα.

Την ίδια συνταγή ακολούθησε η Shelby και για τον 5,2-λίτρων κινητήρα του τελευταίου GT500, με την απόδοση του συνόλου να αγγίζει τα 1.014 άλογα και τα 1.058 Nm ροπής όταν χρησιμοποιεί συμβατική βενζίνη 98 οκτανίων. Ωστόσο, με χρήση αιθανόλης Ε85, η απόδοση του εκτοξεύεται στα 1.318 άλογα και η ροπή του στα 1.356 Nm.

Τα kit της υπετροφοδότησης είναι της Fathouse Performance και περιλαμβάνει turbo διπλού ρουλεμάν της Kona, κεφαλές από ανοξείδωτο χάλυβα και downpipes 76 χλστ., ενώ ο κινητήρας φέρει σφυρήλατα έμβολα και μπιέλες της Manley, μπουζόνια της ARP και καδένες χρονισμού βαρέως τύπου. Ακόμα, διαθέτει αναβαθμισμένα μπεκ, με το σύστημα διαχείρισης του κινητήρα να είναι της MoTec.

Φέρει μεγαλύτερα ψυγεία, carbon αεριζόμενο καπό, νέα ανάρτηση, παχύτερες αντιστρεπτικές και σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου που μπορούν να ντυθούν είτε με Michelin PilotSport 4S, είτε με Pilot Sports Cup 2S ελαστικά.

Η αμερικάνικη εταιρία θα κατασκευάσει μόλις 30 αυτοκίνητα της Code Red έκδοσης, τροποποιώντας 10 GT500 από καθένα από τα έτη παραγωγής 2020-22. Το ολοκληρωμένο κιτ αναβάθμισης αμαξώματος, πλαισίου και κινητήρα κοστίζει 209.995 δολάρια, χωρίς το αυτοκίνητο “δωρητή”.