Η ψηφιακή υπεροχή της Ford Mustang Mach-E

Σχετικά άρθρα

Στην εποχή που ένα αυτοκίνητο κρίνεται για το αν θα επιλεγεί ή όχι με βάση και τις δυνατότητες τους συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, η Ford πρωτοπορεί και προσφέρει στην Mustang Mach-E το SYNC 4A, την πιο προηγμένη γενιά του συστήματος ψυχαγωγίας και επικοινωνίας, με διπλάσια επεξεργαστική ισχύ από το SYNC3, που αποτελεί την πιο έξυπνη μέχρι σήμερα έκδοση SYNC που έχει προσφέρει η Μπλε Οβάλ εταιρία στους πελάτες της.

Η ψυχή του συστήματος είναι η οθόνη μεγέθους 15,5 ιντσών, με το σύστημα να έχει την δυνατότητα να μαθαίνει από το στυλ και τις συνήθειες του οδηγού επιτρέποντας την εξατομίκευση πάνω από 80 ρυθμίσεων του οχήματος, όπως θερμοκρασία καμπίνας, ρύθμιση θέσης και θερμοκρασίας καθισμάτων, αγαπημένους προορισμούς πλοήγησης, αγαπημένους ραδιοφωνικούς σταθμούς, πλησιέστερους σταθμούς φόρτισης, προφίλ οδήγησης κ.α.

Τα προφίλ εξατομίκευσης αποθηκεύονται στο cloud, έτσι ώστε ο οδηγός να έχει άμεση πρόσβαση και αλληλεπίδραση με αυτά μέσω του smartphone του και της εφαρμογής FordPass Connect, ανά πάση στιγμή και χωρίς να βρίσκεται μέσα στο όχημά του. Μέσω cloud ενημερώνονται και τα δεδομένα του συστήματος πλοήγησης, προβάλλοντας στον οδηγό πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο, μετεωρολογικές ενημερώσεις, αλλά και τα προτιμότερα σημεία φόρτισης κατά μήκος της διαδρομής με βάση την τρέχουσα κατάσταση φόρτισης και την εκτιμώμενη απόσταση οδήγησης.

Οι χρήστες κινητών τηλεφώνων, είτε iPhone, είτε Android έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν ασύρματα τα Apple CarPlay και Android Auto, αλλά και να τα φορτίσουν ασύρματα μέσω της επαγωγικής βάσης φόρτισης, ενώ άλλη μία δυνατότητα που προσφέρει το SYNC 4A είναι οι αυτόματες ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού (over-the-air) ώστε να μπορεί το αυτοκίνητο να ακολουθεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, βελτιώνοντας συνεχώς της λειτουργίες του καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Η Ford αναβάθμισε πρόσφατα την Mustang Mach-E μέσω over-the-air αναβάθμισης, αυξάνοντας την ικανότητα ρυμούλκησης στα 1.000 κιλά, μειώνοντας το χρόνο φόρτισης και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά της λειτουργίας one-pedal driving, που προσφέρει μία πιο ομαλή συμπεριφορά στις χαμηλότερες ταχύτητες που συνδυάζεται με βελτιώσεις στην οδηγική άνεση.

Η λήψη λογισμικού πραγματοποιείται ασύρματα στο παρασκήνιο, ενώ ο χρόνος ενεργοποίησής τους μπορεί να επιλεγεί χωρίς ο ιδιοκτήτης να περιμένει όσο πραγματοποιείται η ενημέρωση λογισμικού, ενισχύοντας την εμπειρία κτήσης. Οι OTA ενημερώσεις μπορεί να διαρκέσουν λιγότερο από 2 λεπτά, με τις περισσότερες από αυτές να εγκαθίστανται αυτόματα, χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία που συνδέεται στο Cloud. Οι μεγαλύτερες ενημερώσεις μπορούν να εγκατασταθούν μέσω Wi-Fi ανά πάσα στιγμή.

To κινητό σου είναι το κλειδί του αυτοκινήτου

Μια ακόμη τεχνολογία που ξεχωρίζει στην Mustang Mach-E είναι η Phone As A Key, που χρησιμοποιώντας Bluetooth, το αυτοκίνητο μπορεί να ανιχνεύει τα smartphone των ιδιοκτητών καθώς πλησιάζουν το όχημα, ξεκλειδώνοντας τις πόρτες και επιτρέποντας την εκκίνηση χωρίς να χρειαστεί να βγάλουν το τηλέφωνό τους από την τσέπη ή να χρησιμοποιήσουν το κλειδί.

Σε περίπτωση πλήρους αποφόρτισης του κινητού τηλεφώνου, οι ιδιοκτήτες της Mustang Mach-E μπορούν να εισάγουν έναν κωδικό ασφαλείας στο πληκτρολόγιο που βρίσκεται στη μεσαία κολόνα του οχήματος, καθώς και έναν ξεχωριστό κωδικό στην κεντρική οθόνη αφής στο εσωτερικό για την εκκίνηση του αυτοκινήτου.

Η Mustang Mach-E μπορεί επίσης να ενεργοποιεί τις ατομικές ρυθμίσεις κάθε οδηγού, πριν εισέλθει στο αυτοκίνητο, αναγνωρίζοντάς τον από το smartphone ή το μπρελόκ του, καθώς πλησιάζει.

Εφαρμογή FordPass

Η Mustang Mach-E υποστηρίζεται από την εφαρμογή FordPass και μέσω αυτής μπορεί ο οδηγός απομακρυσμένα να κλειδώσει/ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο, να εντοπίσει την θέση του, να παρακολουθεί την πίεση των ελαστικών, να ορίζει την επιθυμητή θερμοκρασία του εσωτερικού της καμπίνας, και να λαμβάνει ειδοποιήσεις για την υγεία του οχήματος. Επιπλέον, μπορεί να προγραμματίζει διαδρομές με το τηλέφωνό του και στη συνέχεια να τις μοιράζεται με το αυτοκίνητο.

Επιπλέον μπορεί να σχεδιάζει αυτόματα τη φόρτιση κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Ειδικά για την Mach-E, η λειτουργία “Intelligent Range” εμφανίζει τα επίπεδα φόρτισης, την υπολειπόμενη απόσταση οδήγησης καθώς επίσης και τους δημόσιους σταθμούς φόρτισης καθ’ οδόν. Επίσης ο οδηγός έχει δωρεάν πρόσβαση στο FordPass Charging Network, με εκπτώσεις στους σταθμούς φόρτισης NewMotion και Ionity.

Όταν ο κάθε οδηγός συνδέει το smartphone με το FordPass, η Mustang Mach-E προσαρμόζει διάφορες ρυθμίσεις στις προεπιλεγμένες προτιμήσεις του. Αυτές περιλαμβάνουν την προσαρμογή των καθισμάτων και των καθρεφτών, τον συντονισμό με τον αγαπημένο ραδιοφωνικό σταθμό, ακόμα και τη ρύθμιση του κρυφού φωτισμού και του πίνακα οργάνων σύμφωνα με τις προτιμήσεις του, με τον οδηγό να μπορεί ακόμη να δημιουργήσει το δικό του μοναδικό προφίλ.

Με την λειτουργία προετοιμασίας του οχήματος μέσα από την εφαρμογή FordPass, ο οδηγός μπορεί να ορίζει την ώρα της επόμενης αναχώρησής του και να επιλέγει από πριν την ιδανική θερμοκρασία στην καμπίνα. Με τον τρόπο αυτό, η νέα Mustang Mach-E ρυθμίζει τη θερμοκρασία όσο το όχημα φορτίζεται, με σκοπό να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια όταν κινείται ή βρίσκεται εκτός φόρτισης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Ford Mustang το best-seller σπορ αυτοκίνητο του κόσμου

Για περισσότερα από 10 χρόνια το Ford Mustang παραμένει το best seller σπορ αυτοκίνητο παγκοσμίως. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η χώρα που το μοντέλο...

Οι τιμές του ηλεκτρικού Ford Explorer

Διαθέσιμο για παραγγελία είναι από σήμερα το νέο Ford Explorer, με το ηλεκτρικό SUV να προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, τις Style και Premium και...

Απόκτησε το Ford Kuga PHEV με μηνιαίο μίσθωμα 349 ευρώ

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως το Ford Kuga PHEV έχει κατακτήσει την κορυφή των πωλήσεων στην κατηγορία των plug-in υβριδικών μοντέλων στην...
Autoblog.gr