To νέο hypercar της Zenvo θα αποδίδει 1.500 με 1.800 άλογα από ένα υβριδικό V12 κινητήρα

Σχετικά άρθρα

Η Zenvo Automotive ετοιμάζεται και αυτή να μπει στην κατηγορία των υβριδικών supercars, με την μικρή δανέζικη εταιρία να εργάζεται εντατικά στο νέο της μοντέλο. Ο Jens Sverdrup, πρόεδρος και CCO της Zenvo Automotive, αποκάλυψε μερικές πληροφορίες για το επόμενο μοντέλο της. Το νέο hypercar παρουσιάστηκε σε υποψήφιους αγοραστές την περασμένη εβδομάδα στο Monterey, έχοντας λάβει ήδη 30 προκαταβολές, αλλά τα αποκαλυπτήρια του έχουν προγραμματιστεί για το 2023, όπως και η κυκλοφορία του.

Το επερχόμενο hypercar θα φέρει ένα σχέδιο από λευκό χαρτί, θα βασίζεται σε ένα νέο αρθρωτό carbon πλαίσιο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί και από μελλοντικά μοντέλα και θα μπορεί να υιοθετήσει αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο. Μηχανικά θα κινείται από έναν νέο υβριδικό twin-turbo V12 κινητήρα που θα συνδυάζεται με ένα -επίσης- νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με όλα τα μέρη να έχουν αναπτυχθεί in-house από την ίδια την εταιρία.

Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα συνδυάζεται με δυο ηλεκτρικά turbo, που θα μπορούν να στροφάρουν έως τις 10.000 σ.α.λ., με την απόδοση του να αναμένεται στα 1.200 άλογα. Στον εμπρός άξονα θα υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας, κάνοντας το αυτοκίνητο τετρακίνητο, με την απόδοση του να κυμαίνεται μεταξύ 1.500-1.800 ίππων.

Η Zenvo ισχυρίζεται ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της είναι το αυτοκίνητο να παραμένει διασκεδαστικό στην οδήγηση και όχι να κυνηγά τα νούμερα. Για τον ίδιο λόγο, το νέο hypercar δεν θα ενταχθεί στο κλαμπ των 300 μιλίων/ώρα (483 χλμ/ώρα), ούτε θα κυνηγήσει τα παγκόσμια ρεκόρ Guinness.

Η δανέζικη εταιρία σχεδιάζει να βγάλει στην παραγωγή δύο εκδόσεις, μια GT που εστιάζει στο δρόμο και μια ελαφρύτερη track-focused, που θα μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο. Η τελευταία θα διακρίνεται από το πιο επιθετικό αεροδυναμικό bodykit της, που θα συμβάλει σε σημαντικά ποσά κάθετης δύναμης, ενώ η εταιρεία στοχεύει σε βάρος 1.250 κιλών.

Υπεύθυνος για τον σχεδιασμό του νέου μοντέλου είναι ο Christian Brandt, διευθυντής σχεδίασης της Zenvo, ο οποίος δημιούργησε επίσης όλα τα προηγούμενα supercars της εταιρείας, ενώ προηγουμένως είχε εργαστεί για την Alfa Romeo και την Kleemann. Το νέο μοντέλο της Zenvo αναμένεται να κάνει χρήση τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης και εκτεταμένη χρήση carbon, τόσο στο σώμα όσο και στα αεροδυναμικά μέρη.

Η Angela Hartman, CEO της Zenvo, δήλωσε ότι προτεραιότητά της είναι να αυξήσει τις πωλήσεις των αυτοκινήτων, παραμένοντας όμως μια εταιρία χαμηλού όγκου παραγωγής. Επιπλέον, ένας άλλος στόχος είναι να επεκτείνει περαιτέρω την παρουσία της Zenvo σε βιντεοπαιχνίδια, καθώς θεωρεί ότι αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που οι νέοι εξοικειώνονται με το όνομα της Zenvo.

Πηγήtopgear.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...

Κατέρριψε το ρεκόρ γύρου το Hennessey Venom F5 Revolution στο Circuit of The Americas

Η Hennessey ξεκίνησε το 2023 με την αποκάλυψη του Venom F5 Revolution Coupe, που σχεδιάστηκε για να κυριαρχήσει στις πίστες του κόσμου. Σήμερα, η αμερικάνικη...

Συμφωνία Stellantis και κινέζικης Leapmotor για παραγωγή αυτοκινήτων στην Πολωνία

Τον περασμένο Οκτώβριο η Stellantis απέκτησε το 20% της κινέζικης Leapmotor για 1,5 δις ευρώ, και ίδρυσε μια κοινή επιχείρηση με έδρα την Ολλανδία...
Autoblog.gr