Η Panasonic σχεδιάζει ένα ακόμη εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ

Σχετικά άρθρα

Η Panasonic που προμηθεύει με μπαταρίες την Tesla, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την κατασκευή ενός ακόμη εργοστασίου μπαταριών στις ΗΠΑ. Το εργοστάσιο θα κοστίσει περί τα 4 δισ. δολάρια και το πιθανότερο είναι να κατασκευαστεί στην Οκλαχόμα.

Τον Ιούλιο η εταιρία είχε ανακοινώσει πως θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών, αξίας και αυτό 4 δισ. δολαρίων, στο Κάνσας.

Εκπρόσωπος της Panasonic δήλωσε πως:

Η εξετάζει διάφορες στρατηγικές ανάπτυξης για την επιχείρησή μας για τις μπαταρίες αυτοκινήτων, αλλά δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες που μπορούμε να μοιραστούμε αυτή τη στιγμή πέρα από αυτά που έχουμε ήδη ανακοινώσει.

Η ιαπωνική εταιρία επιδιώκει να αυξήσει την παραγωγική ικανότητα για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση από την Tesla και άλλους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων. Η παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων είναι μια δραστηριότητα που ο 104χρονος γίγαντας ηλεκτρονικών ειδών θεωρεί κρίσιμη για τη μελλοντική του ανάπτυξη.

Αν και η Panasonic προμήθευε την Tesla από τις πρώτες ημέρες της, ήταν πιο αργή στην ανάπτυξη κλίμακας σε σχέση με τους ανταγωνιστές της LG Energy Solution της Νότιας Κορέας και την CATL της Κίνας, η οποία είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο.

Οι Κορεάτες κατασκευαστές μπαταριών έχουν επίσης αρκετά σχέδια για εργοστάσια μπαταριών στις ΗΠΑ, κατασκευάζοντας τέσσερα για τη General Motors, δύο για τη Stellantis και τρία για την Ford.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...

Αποσύρθηκε η μήνυση κατά της πίστας της Laguna Seca

Στις αρχές του χρόνου μια ομάδα κατοίκων της περιοχής γύρω από τη πίστα της Laguna Seca στο Monterey της Καλιφόρνια, κατέθεσε μήνυση εναντίων της...

Συνελήφθη Καναδός για κλοπή εμπορικών μυστικών από την Tesla

Ένας Καναδός πολίτης που ζει στο Ningbo της Κίνας συνελήφθη στο Long Island της Νέας Υόρκης, επειδή φέρεται να έκλεψε εμπορικά μυστικά της Tesla...

Nissan Sentra έπεσε πάνω σε ένα Tesla Cybertruck. Μάντεψε ποιο διαλύθηκε

Σε μια διασταύρωση στην Τάμπα της Φλόριντα, ένα Nissan Sentra έπεσε στο πλαϊνό μέρος ενός Tesla Cybertruck και όπως βλέπεις στις φωτογραφίες και στο...
Autoblog.gr