Το εσωτερικό του Aston Martin Valhalla

Σχετικά άρθρα

Με μια σειρά νέων φωτογραφιών του Valhalla η Aston Martin αποκάλυψε το εσωτερικό του νέου της supercar. Το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει το 2024 και θα παίρνει κίνηση από τον twin-turbo 4,0-λίτρων V8 κινητήρα της AMG απόδοσης 750 ίππων, που συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 204 ίππων, τοποθετημένοι ένας ανά άξονα.

Ο V8 κινητήρας δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς και στροφάρει έως τις 7.200 σ.α.λ.Το σύνολο αποδίδει 950 άλογα με 1.000 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 330 χλμ/ώρα.

Η εταιρία αναμένεται πως το Valhalla μπορεί να σημειώσει χρόνο 6:30 στο Nurburgring, σημειώνοντας έτσι νέο ρεκόρ ταχύτερου χρόνου στη γερμανική πίστα. Τόσο το πλαίσιο, όσο και το σώμα του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένα ως επί το πλείστον από ανθρακονήματα.

Το αυτοκίνητο διαθέτει 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, έχει ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα και δεν διαθέτει όπισθεν, μιας και τη λειτουργία αυτή την αναλαμβάνουν οι ηλεκτροκινητήρες.

Η μπαταρία επιτρέπει στο supercar να κινηθεί μόλις για 15 χλμ αποκλειστικά με τους ηλεκτροκινητήρες του, με ταχύτητες έως και 130 χλμ/ώρα. Το βάρος του Valhalla ανέρχεται στα 1.550 κιλά, με το αεροδυναμικό σώμα του να παράγει 600 κιλά κάθετης παραγώμενης αεροδυναμικής πίεσης όταν κινείται με 241 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin DBX αποκτά νέο εσωτερικό

Την MY2025 έκδοση της DBX παρουσίασε η Aston Martin, με το αυτοκίνητο να έχει νέο εσωτερικό και άλλες μικρές αναβαθμίσεις, ενώ θα προσφέρεται μονάχα...

Η Aston Martin ανακαλεί 3.639 DBX

Η Aston Martin προχωρά στην ανάκληση 3.639 DBX για τρία διαφορετικά προβλήματα. Το πρόβλημα που επηρεάζει τα περισσότερα αυτοκίνητα, 2.902 συγκεκριμένα, έχει να κάνει...

Επίσημο: Νέος CEO της Aston Martin ο Adrian Hallmark, που φεύγει άμεσα από Bentley

Με μια ξαφνική κίνηση, το διοικητικό συμβούλιο της Aston Martin ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του Adrian Hallmark ως τον νέο εκτελεστικό διευθυντή και διευθύνοντα...