Επίσημο: Τoyota Yaris Cross GR Sport για την Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

Παρότι οι χρόνοι αναμονής για το Yaris Cross φτάνουν -ή και ξεπερνούν- τους 18 μήνες στην αγορά της Ευρώπης και Ελλάδας, η Toyota αυξάνει την γκάμα των εκδόσεων του δημοφιλέστατου μοντέλου της.

Μετά την επιτυχία των GR Sport εκδόσεων των Corolla, C-HR και Yaris, η ιαπωνική εταιρία παρουσίασε σήμερα την -ευρωπαϊκών προδιαγραφών- GR Sport έκδοση του Β-SUV της, με το αυτοκίνητο να φέρει τις απαραίτητες αλλαγές για να αποκτήσει μια πιο σπορ νότα.

Το Yaris Cross GR Sport διακρίνεται από τη νέα γρίλια και τα νέα διακοσμητικά στοιχεία στους προφυλακτήρες, ενώ πατάει σε ζάντες 18″ με ελαστικά διαστάσεων 215/50. Επιπλέον, το αυτοκίνητο έχει πιο άκαμπτο αμάξωμα, όπως και πιο σκληρή ανάρτηση, στοιχεία που βελτιώνουν την οδική συμπεριφορά, με μικρότερες κλίσεις στις στροφές, με την Toyota να μην αναφέρει αν έχει μειωθεί η απόσταση από το έδαφος κατά 10 χλστ., όπως συμβαίνει στο ιαπωνικό προδιαγραφών μοντέλο.

Στο εσωτερικό συναντάμε σπορ μπροστινά καθίσματα, τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι, δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων και αλουμινένια πεντάλ. Μηχανικά προσφέρεται αποκλειστικά με τον 1.500άρη υβριδικό Dynamic Force τρικύλινδρο κινητήρα. Αυτός έχει θερμική απόδοση 40%, καθώς λειτουργεί σε κύκλο Atkinson και αποδίδει 92 άλογα στις 5.500 σ.α.λ. και 120 Nm ροπής στις 3.600 με 4.800 σ.α.λ.

Συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 59 kW (80 ίππων), που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου (εγγύηση 11 χρόνια). Ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να κινήσει αποκλειστικά μόνος του για κάποια χιλιόμετρα το υβριδικό Yaris Cross, με ταχύτητα έως 120-130 χλμ/ώρα.

Η απόδοση του συνόλου αγγίζει τα 116 άλογα, με το βάρος του αυτοκινήτου να είναι 1.170 κιλά. Το 0-100 χλμ/ώρα έρχεται σε 11,2 δευτ.. ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 170 χλμ/ώρα.

Οι προπωλήσεις του νέου Yaris Cross GR Sport στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν το τρίτο τρίμηνο του 2022.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...