H Cruise ανακαλεί και αναβαθμίζει το λογισμικό των αυτόνομων robotaxi της, μετά από τρακάρισμα

Σχετικά άρθρα

Η Cruise, η robotaxi εταιρεία που ανήκει στη General Motors, ανακοίνωσε την ανάκληση των αυτόνομων οχημάτων της, μετά από ένα ατύχημα που συνέβη στις 3 Ιουνίου. Πιο συγκεκριμένα, ένα από τα αυτόνομα οχήματά της αμερικάνικης συγκρούστηκε με ένα Toyota Prius, ενώ το πρώτο έκανε στροφή προς τα αριστερά.

Σύμφωνα με την Cruise, η αστυνομία αναφέρει ότι την μεγαλύτερη ευθύνη για τη σύγκρουση έφερε ο οδηγός του επερχόμενου οχήματος της ιαπωνικής εταιρίας, καθώς αυτός κινούταν στη λωρίδα που επιτρέπεται μόνο για δεξιά στροφή με ταχύτητα που ήταν μεγαλύτερη από ό,τι είναι εύλογη ή συνετή, λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια των άλλων στο οδόστρωμα. Aναφορές λένε ότι το Prius κινούταν με 64 χλμ/ώρα σε ζώνη 40 χλμ/ώρα.

Φαίνεται, όμως, ότι το όχημα της Cruise θα μπορούσε επίσης να είχε κάνει περισσότερα για να αποφύγει το ατύχημα, καθώς η εταιρεία έχει ενημερώσει το λογισμικό του οχήματος για να αντιδρά καλύτερα σε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

Όπως αναφέρει η Cruise, όταν κάνεις μια απροστάτευτη αριστερή στροφή (μια στροφή σε μια διασταύρωση, όπου τα φανάρια δεν υποδεικνύουν πότε επιτρέπεται ή απαγορεύεται ειδικά μια αριστερή στροφή) τα οχήματα που χρησιμοποιούν το παλιό λογισμικό μπορεί να μην προέβλεπαν σωστά, ούτε ήταν ικανά να αντιδράσουν αρκετά σε ξαφνική αλλαγή της διαδρομής ενός χρήστη του δρόμου, που παραβιάζει τη χρήση της οριοθετημένης λωρίδας.

Στη περίπτωση του παραπάνω ατυχήματος, η Cruise λέει ότι το αυτόνομο όχημα της είδε το επερχόμενο όχημα, προέβλεψε ότι θα στρίψει δεξιά και θα έμπαινε στην πορεία του και ως εκ τούτου φρέναρε απότομα. Ωστόσο, το Prius αντί να στρίψει δεξιά στην κατεύθυνση που θα πήγαινε και το αυτόνομο της Cruise, αυτό πήγε ευθεία και έπεσε στο robotaxi.

Αν και εξαιτίας της σύγκρουσης νοσηλεύτηκε ένας επιβάτης, η Cruise τονίζει ότι το όχημά της έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα σε δύο σενάρια κινδύνου και επέλεξε εκείνο με τις λιγότερες πιθανότητες για σοβαρή σύγκρουση εκείνη τη στιγμή. Ωστόσο, αυτή η απόφαση ελήφθη πριν το Prius βγει από τη λωρίδα της δεξιά στροφής για να πάει ευθεία.

Διάβασε ακόμα

Αυτόνομα robotaxi της Cruise σταμάτησαν να λειτουργούν ταυτόχρονα, μπλοκάροντας δρόμους στο Σαν Φρανσίσκο

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

10.000 νεκροί από τροχαία συμβάντα σε επαρχιακές οδούς στην ΕΕ το 2022

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), το 2022 στην Ε.Ε περίπου 10.000 άνθρωποι έχασαν τη...

Ανάκληση για 528.640 αυτοκίνητα της Mercedes

Η Mercedes-Benz ανακαλεί 528.640 δεξιοτίμονα A-Class, B-Class, CLA, EQA, EQB, GLA και GLB που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2017 και 2024, επειδή το εφεδρικό επίπεδο του...

Η Kia ανακαλεί 22.915 Soul EV

Η Kia ανακαλεί 22.915 Soul EV που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2014 και 2018 επειδή το σύστημα διαχείρισης της μπαταρίας ενδέχεται να μην αναγνωρίζει τις μη...
Autoblog.gr