Η Tesla έχει μειώσει το κόστος παραγωγής κατά σχεδόν 60%

Σχετικά άρθρα

Στο περιθώριο ενός τεχνολογικού συνεδρίου της Goldman Sachs που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Σαν Φρανσίσκο, ο επικεφαλής των επενδυτικών σχέσεων της Tesla, Martin Viecha, μίλησε για τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας του για τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και στη βελτιστοποίηση της κατασκευής αυτοκινήτων από την εταιρία τους, λέγοντας πως η αρχιτεκτονική των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι τόσο διαφορετική σε σχέση με τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, που επιτρέπει μια τρίτη βιομηχανική επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Πρόσθεσε πως η Tesla έχει βελτιστοποιήσει τη διαδικασία συναρμολόγησης κατά πολύ, επιτρέποντας την να μειώσει το κόστος παραγωγής ανά όχημα από τα 84.000 δολάρια το 2017 σε 36.000 δολάρια σήμερα.

Σχεδόν καμία από αυτές τις εξοικονομήσεις κόστους δεν προήλθε από το φθηνότερο κόστος των μπαταριών. Αντίθετα, η Tesla χρησιμοποίησε νέες τεχνικές παραγωγής και νέο εργοστασιακό σχεδιασμό για να βελτιστοποιήσει την παραγωγή και να μειώσει τον χρόνο που απαιτείται για την κατασκευή των αυτοκινήτων της.

Επιπλέον βελτιστοποίησε τον σχεδιασμό των αυτοκινήτων της προκειμένου αυτά να μπορούν να κατασκευάζονται ευκολότερα και γρηγορότερα, με τον Viecha να αναμένει ότι το κόστος παραγωγής θα πέσει στο μέλλον πολύ κάτω από τα 36.000 δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...