Δύο δυσαρεστημένοι πρώην αντιπρόσωποι της Aston Martin μηνύουν την βρετανική εταιρία, ζητώντας 150 εκατομμύρια λίρες (€170 εκατ.), καθώς αναφέρουν ότι η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Gaydon της Αγγλίας τους χρωστάει χρήματα για τη μερική χρηματοδότηση της ανάπτυξης της Valkyrie.

Πιο συγκεκριμένα, η Aston Martin είχε πρόβλημα ρευστότητας όταν ξεκινούσε το project της hypercar της, και το 2016 στράφηκε στους Andreas Baenziger και Florian Kamelger, οι οποίοι διατηρούσαν μια επιτυχημένη αντιπροσωπεία που πουλούσε τα αυτοκίνητα της μάρκας και είχαν διασυνδέσεις με μερικούς από τους πλουσιότερους πελάτες της Aston Martin.

Οι Ελβετοί παρείχαν χρηματοδότηση για την Valkyrie, και σε αντάλλαγμα εγγυήθηκαν πληρωμές δικαιωμάτων (royalty payments) 3%, που ισοδυναμούσαν με περίπου 150 εκατ. λίρες.

Από την πλευρά της, η Aston Martin εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την αγωγή, στην οποία αναφέρει:

Η διαδικασία διαιτησίας βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, αλλά ο όμιλος είναι της άποψης ότι μπορεί να υπερασπιστεί τις αξιώσεις της Nebula Project AG και να προβάλει έγκυρες ανταγωγές στη διαιτησία. Σε αυτό το στάδιο δεν είναι δυνατό να εκτιμηθεί η δυνητική συνολική έκθεση του ομίλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέρυσι η Aston Martin μήνυσε την Nebula Project AG, ισχυριζόμενη ότι απέκρυψε καταθέσεις πελατών 3,5 εκατ. δολαρίων, που συλλέχθηκαν για το Valkyrie.

Η βρετανική εταιρία κατηγορεί την Nebula Project AG πως απέκρυψε τις παραπάνω καταθέσεις τερμάτισε τη συμβατική εμπορική συμφωνία που ίσχυε από το 2016, με την οποία οι δύο εταιρίες είχαν συμφωνήσει η Nebula να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη του Valkyrie και των άλλων κεντρομήχανων αυτοκινήτων της Aston Martin. Σε αντάλλαγμα θα έπαιρνε “σημαντικές” πληρωμές δικαιωμάτων.

Παράλληλα η Aston Martin διέκοψε την συμφωνία και με την εταιρία της AF Cars AG που διαχειρίζεται την αντιπροσωπεία Aston Martin St. Gallen στην Ελβετία, επειδή μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εμπλέκονται και στην Nebula Project AG.