Από το 2007 δεν έχει υπάρξει σεζόν για τον Lewis Hamilton που να μην έχει νικήσει έστω και σε ένα GP. Ωστόσο φέτος τα πράγματα δεν έχουν πάει όπως τις προηγούμενες χρονιές για τον Βρετανό πιλότο της Mercedes, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να πάρει κάποια νίκη.

Ο ίδιος πιστεύει πως θα πάρει φέτος μια νίκη, δίχως όμως να το κάνει επειδή το ενδιαφέρουν τα ρεκόρ. Επιπλέον αναφέρθηκε στην κατάσταση του μονοθέσιού του λέγοντας πως στο Grand Prix της Monza ήταν σε καλύτερη από τα προηγούμενα GP.

Συγκεκριμένα είπε:

Δεν επικεντρώνομαι στο να διατηρήσω το ρεκόρ, αλλά εννοείται πως θέλω να πάρω αυτή την νίκη φέτος. Το ρεκόρ, όμως, δεν είναι σημαντικό για μένα, απλώς επειδή δεν με ενδιαφέρουν γενικά. Είμαι ευγνώμων που κάθε χρόνο, από το 2007, είχα την ευκαιρία να κερδίσω έστω ένα Grand Prix. Ειλικρινά πιστεύω πως έχουμε την ευκαιρία μας φέτος, υπάρχουν ακόμη αγώνες. Και σίγουρα είναι μεγάλος στόχος της ομάδας να επιστρέψουμε στις νίκες.

Δεν μπορώ να ξέρω πότε το μονοθέσιο θα είναι σε καλή κατάσταση. Ξαφνιάστηκα όταν μπήκα στο μονοθέσιο στην Monza, το ένιωθα πολύ καλύτερο απ’ ό,τι στο Βέλγιο, που ήταν τελείως διαφορετικό από τον αγώνα στην Ουγγαρία. Αλλά ελπίζω ότι συνήθως θα είναι όπως στην Βουδαπέστη και την Ολλανδία για τους υπόλοιπους αγώνες.