Τέλος εποχής για την Alpina B7

Σχετικά άρθρα

Μετά από δεκαετίες η Alpina πήρε την απόφαση να μην προσφέρει πλέον στην αγορά την B7, τη βελτιωμένη πρότασή της για την BMW Σειράς 7. Το τελευταίο αυτοκίνητο παραδόθηκε πρόσφατα στον ιδιοκτήτη του και η εταιρία έκανε γνωστό πως δεν θα βγάλει στην αγορά την B7 που θα βασίζεται στη νέα γενιά της 7άρας.

Να θυμίσω πως νωρίτερα φέτος η BMW εξαγόρασε την Alpina, με τη δεύτερη να παραμείνει μια ξεχωριστή μάρκα που θα εξακολουθεί να προσφέρει βελτιωμένα μοντέλα της BMW που θα τα εξελίσσει μόνη της.

Η BMW θα αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της Alpine από την 1η Ιανουαρίου 2026, μιας και στις 31 Δεκεμβρίου 2025 θα λήξει η τρέχουσα πενταετής συμφωνία συνεργασίας των δύο εταιριών. Από το 2026 οι εγκαταστάσεις της Alpina στο Buchloe θα συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στις πωλήσεις, τα ανταλλακτικά και τα αξεσουάρ, αλλά η παραγωγής αυτοκινήτων θα μεταφερθεί σε ένα από τα εργοστάσια της BMW.

Η BMW θα προσφέρει στους ανθρώπους που θα χάσουν τη δουλειά τους μια θέση στα εργοστάσιά της, στους προμηθευτές ή στους συνεργάτες ανάπτυξης της. Τέλος η Alpina θα προσφέρει και υπηρεσίες αποκατάστασης των κλασικών της μοντέλων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...