Το Volvo EX90 θα διαθέτει ραντάρ για να ανιχνεύει παιδιά και κατοικίδια που αφήνονται μέσα

Σχετικά άρθρα

Η Volvo ετοιμάζεται πυρετωδώς για τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του XC90, η οποία θα ονομάζεται EX90 και θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV που θα παρουσιαστεί στις 9 του Νοέμβρη.

Σήμερα, η σουηδική εταιρία έδωσε πληροφορίες για μια νέα λειτουργία εσωτερικών ραντάρ που ανέπτυξαν οι μηχανικοί της που βοηθά τους ενήλικες να βεβαιωθούν ότι κανείς δεν αφέθηκε στα πίσω καθίσματα. Η τεχνολογία σχεδιάστηκε για να λειτουργεί με όση ακρίβεια και ευαισθησία απαιτείται, ώστε να εντοπίζει τις ελάχιστες κινήσεις σε κλίμακα μικρότερη του χιλιοστού -όπως εκείνες ενός νηπίου που κοιμάται.

Είναι η πρώτη τέτοια λειτουργία που καλύπτει ολόκληρο το εσωτερικό του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένου του πορτμπαγκάζ, με τους αισθητήρες να είναι ενσωματωμένοι στην κονσόλα οροφής, στα φώτα ανάγνωσης και στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου.

Με αυτόν τον τρόπο, η Volvo αναφέρει ότι καλύπτει το εσωτερικό σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος, με το σύστημα να μπορεί να εντοπίσει εάν ένα παιδί ή ένα κατοικίδιο βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο. Επιπλέον, η Volvo αναφέρει ότι προκειμένου να αποφευχθεί η “κόπωση ειδοποιήσεων”, οι ειδικοί της έχουν αποφασίσει ότι η καλύτερη στιγμή για να υποδειχθεί η πιθανή παρουσία ενός μέλους της οικογένειας μέσα στο αυτοκίνητο είναι όταν το κλειδώνεις.

Έτσι, εάν ένα μέλος της οικογένειας ή κατοικίδιο εντοπιστεί στο εσωτερικό, το αυτοκίνητο θα παραμείνει ξεκλείδωτο και θα εμφανίσει στην κεντρική οθόνη του μία υπενθύμιση να ελέγξεις την καμπίνα για επιβάτες. Το σύστημα κλιματισμού μπορεί να παραμείνει σε λειτουργία εάν άνθρωποι ή ζώα εντοπιστούν στην καμπίνα, ώστε να νιώθουν πιο άνετα. Το σύστημα κλιματισμού θα παραμείνει σε λειτουργία για όσο διάστημα η μπαταρία υψηλής τάσης έχει αρκετή ενέργεια για την τροφοδοσία του.

Το σύστημα εσωτερικών ραντάρ θα παρέχεται ως στάνταρ εξοπλισμός σε όλες τις χώρες όπου η συχνότητα των 60 GHz που χρησιμοποιεί το σύστημα είναι εγκεκριμένη για χρήση από τα αυτοκίνητα. Η Volvo συνεργάζεται συνεχώς με τις επιμέρους αγορές για να εξασφαλίσουμε εγκρίσεις και να ενεργοποιήσει το σύστημα όταν αυτές αποδοθούν και σύμφωνα με τον τρόπο που θα υποδεικνύουν.

Το εν λόγω σύστημα των εσωτερικών ραντάρ ήρθε μετά από στατιστικές της κυβέρνησης των ΗΠΑ, οι οποίες δείχνουν ότι από το 1998 περισσότερα από 900 παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες πέθαναν έχοντας ξεχαστεί μέσα σε αυτοκίνητα που ανέπτυξαν υψηλές θερμοκρασίες. Είναι ιδιαίτερα λυπηρό ότι η πλειοψηφία αυτού του είδους των θανάτων συμβαίνει επειδή κάποιοι ξεχνούν ότι το παιδί τους βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο εκείνη τη στιγμή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

Η Heico Sportiv βελτιώνει το Volvo EX30

O γερμανικός βελτιωτικός οίκος Heico Sportiv παρουσίασε το οπτικό πακέτο αναβάθμισης για το Volvo EX30, το οποίο αποτελείται από αεροδυναμικά ένθετα στους εμπρός και...