Με έως 510 άλογα το Polestar 3

Σχετικά άρθρα

Στις 12 του Οκτώβρη σε μια ειδική εκδήλωση στη Κοπεγχάγη της Δανίας, στην οποία θα συμμετέχει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar, Thomas Ingenlath, θα παρουσιαστεί το Polestar 3. Αυτό θα είναι το πρώτο SUV της εταιρείας και το πρώτο της μοντέλο που θα κατασκευάζεται στην Αμερική, και πιο συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της Volvo στο Ridgeville της Νότιας Καρολίνας, εκεί όπου παράγεται το S60 από τον Αύγουστο του 2018.

Η κυκλοφορία του Polestar 3 έχει οριστεί για τα τέλη του 2022, με το σουηδικό μοντέλο να έχει 2 σειρές καθισμάτων, παρότι είναι ένα SUV της E κατηγορίας, έχοντας παρόμοιο μέγεθος με το XC90. Σχεδιαστικά, έχει μινιμαλιστικό σχεδιασμό και φέρει στοιχεία από το Polestar Precept, που το κάνουν να έχει επιβλητική αλλά ταυτόχρονα διακριτική παρουσία, με την εταιρία να τονίζει ότι έχει δώσει έμφαση στην αεροδυναμική του. Με τον coupe σχεδιασμό του, η Polestar θέλει να προσφέρει κάτι διαφορετικό, καθώς το Polestar 3 είναι ένα ηλεκτρικό SUV επιδόσεων, κάτι που δικαιολογεί τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά.

Βασίζεται στην SPA II πλατφόρμα της Volvo, με το μοντέλο να προορίζεται να είναι ένα από τα πιο “υπεύθυνα” για το κλίμα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ. Επιπλέον, θα προσφέρεται με τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης σε αυτοκινητόδρομο, που θα βασίζεται στον αισθητήρα LiDAR της Luminar και την κεντρική υπολογιστική ισχύ της NVIDIA.

Το λανσάρισμα του αυτοκινήτου σηματοδοτεί την είσοδο της Polestar σε μια κατηγορία με υψηλότερα περιθώρια κέρδους και ανάπτυξης στην αυτοκινητοβιομηχανία, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Polestar 3 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, θα έχει ενεργή αερανάρτηση και θα προσφέρεται σε εκδόσεις με έναν και δύο ηλεκτροκινητήρες με απόδοση έως 510 άλογα με 910 Nm ροπής και θα φέρει μεγάλη μπαταρία που θα προσφέρει αυτονομία άνω των 600 χλμ. (WLTP). Στο εσωτερικό θα υπάρχει μια κάθετη οθόνη, παρόμοια με αυτή που διαθέτει το Polestar 2.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Volvo μειώνει το μερίδιο της στην Polestar

Η Volvo ανακοίνωσε πως σκοπεύει να διανείμει στους μετόχους της το 62,7% του μεριδίου της στην Polestar Automotive Holding, αξίας 9,5 δισεκατομμυρίων κορωνών (850...