Επίσημο: Tata Tiago.ev με αυτονομία έως 315 χλμ. και από €10.500

Σχετικά άρθρα

Η Tata είχε ανακοινώσει από το 2019 ότι ετοιμάζει ένα νέο αστικό, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο και πλέον αυτό είναι γεγονός. Ο λόγος για το Tiago.ev, που δημιουργήθηκε ειδικά για την ινδική αγορά, με την τιμή του να ξεκινά από τα 8,49 εκατ. Ρουπία Ινδίας και φτάνει μέχρι τα 11,79 εκατ. Ρουπία Ινδίας ή από 10.632 έως 14.765 ευρώ, με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Το Tiago.ev έχει τη μορφή ενός hatchback και έχει μήκος 3.769 χλστ., πλάτος 1.677 χλστ., ύψος 1.536 χλστ. και μεταξόνιο 2.400 χλστ., και θα είναι διαθέσιμο σε μια πληθώρα διαφορετικών διαμορφώσεων για να ταιριάζει στις ανάγκες και τους προϋπολογισμούς των πελατών.

Η βασική έκδοση του μοντέλου ονομάζεται XE και διαθέτει μια μπαταρία 19,2 kWh. Παρά το μικρό μέγεθος της μπαταρίας, η Tata αναφέρει ότι το Tiago.ev XE θα έχει αυτονομία 255 χλμ. στον κύκλο MIDC (Modified Indian Driving Cycle). Ωστόσο, η μεγαλύτερη μπαταρία του Tiago.ev έχει χωρητικότητα 24 kWh, με την αυτονομία του να ανακοινώνεται στα 315 χλμ.

Το Tiago.ev διαθέτει ένα σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη, τοποθετημένο στον εμπρός άξονα, που αποδίδει 74 ίππους και 114 Nm ροπής. Αν και η Tata δεν ανέφερε χρόνο για τα 0-100 χλμ/ώρα, αρκέστηκε να πει ότι το Tiago.ev χρειάζεται 5,7 δευτερόλεπτα για να φτάσει από στάση τα 60 χλμ/ώρα.

Για την φόρτιση της μπαταρίας, το ινδικό αυτοκίνητο φορτίζει μόνο με συνεχές ρεύμα (AC), όπου στις βασικές εκδόσεις γίνεται με φορτιστή 3,3 kW, και στις πιο πλούσιες με φορτιστή 7,2 kW. Η Tata αναφέρει ότι τόσο ο ηλεκτροκινητήρας όσο και το πακέτο μπαταριών συνοδεύονται από εγγύηση 8 ετών/160.000 χλμ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Αυτό είναι το Kia EV5 GT

Κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτες φωτογραφίες της γρήγορης, GT έκδοσης του Kia EV5, με το αυτοκίνητο να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τον μπροστά να παράγει...