Τα Range Rover θα συναρμολογούνται για πρώτη φορά και εκτός Αγγλίας

Σχετικά άρθρα

H Jaguar Land Rover (JLR) ανακοίνωσε ότι οι τρέχουσες γενιές των Range Rover και Range Rover Sport θα παράγονται και στην Ινδία, κάτι που σημαίνει ότι τα μοντέλα θα συναρμολογούνται για πρώτη φορά εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πιο συγκεκριμένα και μέχρι σήμερα, τα δύο SUV κατασκευαζόταν αποκλειστικά στο εργοστάσιο του Solihull στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο η εταιρεία περιγράφει περήφανα ως “το παγκόσμιο σπίτι της Range Rover”.

Ωστόσο, πλέον αυτά θα συναρμολογηθούν και στο Pune της Ινδίας, ως knock-down kits. Αυτό σημαίνει ότι η παραγωγή των μερών τους θα γίνεται στην Αγγλία, αυτά θα αποστέλλονται στην χώρα της Ασίας όπου και θα γίνεται η τελική συναρμολόγηση.

Τα Range Rover και Range Rover Sport που θα παράγονται στην Ινδία θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμα για την ινδική αγορά, με την εταιρία να υπόσχεται μικρότερους χρόνους αναμονής για το συνεχώς αυξανόμενο πελατολόγιο της στη χώρα.

Το εργοστάσιο στο Pune, που βρίσκεται κοντά στη Βομβάη, ανήκει στη μητρική εταιρεία της JLR, Tata Motors. Από το 2011, λειτουργεί ως κόμβος παραγωγής για δέκα άλλα μοντέλα της JLR προσαρμοσμένα στην ινδική αγορά, ξεκινώντας με το Land Rover Freelander. Επί του παρόντος, κατασκευάζει τα Range Rover Evoque και Velar, το Jaguar F-Pace και το Land Rover Discovery Sport.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Εισήχθησαν στις ΗΠΑ 8.000 Mini Cooper με ανταλλακτικά από απαγορευμένο προμηθευτή

To 2021, το αμερικάνικο Κογκρέσο ενέκρινε νόμο για την πρόληψη της καταναγκαστικής εργασίας των Ουιγούρων (UFLPA), που στόχος ήταν να ενισχυθεί η επιβολή των...

Με πλατφόρμα της Chery μια premium ευρωπαϊκή μάρκα

Kατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την κυκλοφορία του αμιγώς ηλεκτρικού Exlantix ET της Exeed, ο Yin Tongyue -πρόεδρος της Chery, στην οποία ανήκει η...