Ακόμα μια “τελευταία” έκδοση για το Toyota FJ Cruiser

Σχετικά άρθρα

Η έκδοση παραγωγής του Toyota FJ Cruiser παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2005, με την παραγωγή του να ξεκινά ένα χρόνο αργότερα. Ωστόσο, το ιδιαίτερο και με ρετρό στυλ ιαπωνικό off-roader παράγεται ακόμα, παρότι έχεις διαβάσει αρκετές φορές ότι έφτασε στο τέλος της παραγωγής του.

Το 2014 το FJ Cruiser καταργήθηκε από την αγορά των ΗΠΑ, ενώ η Ιαπωνία ανακοίνωσε το τέλος της παραγωγής του το 2017, μαζί με την Final edition του. Ωστόσο, η Toyota συνεχίζει να πουλά και να κατασκευάζει το μοντέλο στη Μέση Ανατολή και πιο ιδιαίτερα στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Τώρα, όμως, πλησιάζει το τέλος για το FJ Cruiser και στη Μέση Ανατολή, καθώς η εξουσιοδοτημένη αντιπροσωπεία της Toyota, Abdul Latif Jameel Motors, που πουλά μοντέλα της ιαπωνικής εταιρίας στη Σαουδική Αραβία από το 1955, ανακοίνωσε ότι το τέλος της παραγωγής του θα έρθει τον Δεκέμβριο του 2022.

Για τον λόγο αυτό, θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη παραγωγή 1.000 αυτοκινήτων η έκδοση FJ Cruiser Final Edition και στην Σαουδική Αραβία. Δεν έχουν κυκλοφορήσει επίσημες φωτογραφίες του μοντέλου, αλλά η Toyota αναφέρει ότι αυτή θα είναι παρόμοια με το FJ Cruiser Final Edition που κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία το 2017.

Η ειδική έκδοση είναι βαμμένη σε μπεζ χρώμα, με ίδιο χρώμα να υπάρχει και στο εσωτερικό. Πατάει σε 20άρες ζάντες ενώ υπάρχουν προβολείς τοποθετημένοι στον εμπρός προφυλακτήρα, μαύρες χειρολαβές, ενώ κάτω από το καπό συναντάμε τον 4,0-λιτρο V6 κινητήρα βενζίνης που συνδυάζεται με 5-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...
Autoblog.gr