Η Alpine θα βγάλει το A110 R στην Fernando Alonso έκδοση, που θα βγει σε μόλις 32 μονάδες, με την κάθε μια να πωλείται στη Γαλλία έναντι 148.000 ευρώ, 43.000 ευρώ περισσότερα από τα 105.000 ευρώ που κοστίζει το A110 R. Το νούμερο 32 δεν επιλέχθηκε τυχαία, αφού αντιπροσωπεύει τις νίκες που έχει πάρει μέχρι σήμερα ο Alonso στη Formula 1.

Το Alpine A110 R Fernando Alonso προσφέρεται αποκλειστικά στο μπλε ματ χρώμα, αντίστοιχο με το χρώμα του μονοθεσίου της Formula 1, το carbon καπό έχει βαφτεί και αυτό σε μπλε ματ χρώμα, ενώ υπάρχει η υπογραφή του Alonso σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου, με τα χρώματα της σημαίας της Γαλλίας να αντικαθίστανται από το μπλε-κίτρινο-πορτοκαλί, χρώματα που επιλέγει ο Alonso.

Πορτοκαλί είναι βαμμένες και οι δαγκάνες των φρένων, ενώ υπάρχουν πορτοκαλί λεπτομέρειες και στο εσωτερικό, εκεί όπου υπάρχει η υπογραφή του Alonso στα προσκέφαλα των carbon bucket καθισμάτων, και ένα ταμπελάκι με τον αύξων αριθμό. Τέλος, το αλεξήλιο φέρει το μότο του Alonso: “Υπάρχουν περισσότερα από ένα μονοπάτια προς την κορυφή του βουνού”.

Το αυτοκίνητο συνοδεύεται από ένα υπογεγραμμένο αντίγραφο του αγωνιστικού κράνους του Alonso και μηχανικά δεν υπάρχουν αλλαγές. Έτσι ο 1.800άρης τετρακύλινδρος turbo κινητήρας αποδίδει 300 άλογα και 340 Nm ροπής. Οι ζάντες διαστάσεων 18″ είναι κατασκευασμένες από carbon, με τα φρένα να προέρχονται από την Brembo με δίσκους 320 χλστ. εμπρός και πίσω.