Επίσημο: Alpine A110 R με αρκετό carbon

Σχετικά άρθρα

H Alpine αποκάλυψε σήμερα το A110 R, την πολυαναμενόμενη τελευταία έκδοση που ολοκληρώνει τη γκάμα του μοντέλου. Τα αποκαλυπτήρια του A110 R έγιναν στην πίστα της Suzuka, στο πλαίσιο του Ιαπωνικού GP της Formula 1, με το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του μοντέλου να γίνεται στην φετινή έκθεση του Παρισιού, η οποία ανοίγει τις πύλες της στις 17 Οκτωβρίου.

Με βάση τη δέσμευση της μάρκας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η φάση του σχεδιασμού περιλάμβανε άμεση συμβολή από ειδικούς κορυφαίου επιπέδου και είναι περισσότερο από έτοιμο να σπάσει τα χρονόμετρα σε διάφορες πίστες ανά τον κόσμο.

Το A110 R είναι πιο ακραίο, πιο ελαφρύ, πιο βελτιωμένο και πιο εμπνευσμένο από τα μηχανοκίνητα σπορ από ποτέ, με τη γαλλική εταιρία να αναφέρει ότι το γράμμα “R” προέρχεται από την λέξη radical (ριζοσπαστικό). Αυτή είναι η λέξη που περιγράφει το αυτοκίνητο, καθώς αποτελεί το κορυφαίο στολίδι της γκάμας του A110. Το A110 R σχεδιάστηκε για να είναι συναρπαστικό στην πίστα, αλλά να παραμένει νόμιμο για χρήση στον δρόμο, όντας η απόλυτη έκφραση ελαφρότητας και απόδοσης.

Η αεροδυναμική απόδοση της έκδοσης έχει βελτιωθεί σημαντικά και διαθέτει μεγαλύτερη κάθετη δύναμη και μειωμένη αντίσταση. Το καπό, το πίσω παράθυρο και ο διαχύτης έχουν επανασχεδιαστεί ειδικά για αυτό το νέο μοντέλο, ενώ και οι ζάντες είναι νέες. Όλα αυτά τα εξαρτήματα είναι κατασκευασμένα από carbon, με τη μείωση του βάρους του να αγγίζει τα 34 κιλά από το A110 S, φτάνοντας συνολικά τα μόλις 1.082 κιλά.

Βελτιώσεις έγιναν και στο πλαίσιο, με πιο σφιχτές αντιστρεπτικές (10% εμπρός και 25% πίσω), με νέα γεωμετρία, με ελατήρια κατά 10% πιο σφιχτά, με νέες αντικραδασμικές ράβδους, με ρυθμιζόμενες ελατήρια και αμορτισέρ, και μειωμένη απόσταση από το έδαφος κατά 10 χλστ., η οποία μπορεί να μειωθεί περαιτέρω 10 χλστ. στην πίστα Για την πέδηση υπάρχει σύστημα της Brembo με δίσκους 320 χλστ. εμπρός και πίσω.

Οι carbon ζάντες ντύνονται με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect, διαστάσεων 215/40 εμπρός και 245/40 πίσω. Μηχανικά, ο 1.800άρης τετρακύλινδρος turbo κινητήρας αποδίδει 300 άλογα και 340 Nm ροπής, διαθέσιμη από τις 2.400 έως τις 6.000 σ.α.λ. Χρειάζεται μόλις 3,9 δευτερόλεπτα για να φτάσει από στάση στα 100 χλμ/ώρα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 285 χλμ/ώρα.

Στο εσωτερικό υπάρχουν νέα carbon bucket καθίσματα της Sabelt, ζώνες πέντε σημείων και Alcantara επενδύσεις στο ταμπλό και στο τιμόνι, που παραπέμπουν σε αγωνιστικό αυτοκίνητο. Συνολικά, όλες οι αλλαγές τροφοδοτούν την ενισχυμένη αίσθηση που κάνουν την οδηγική εμπειρία πιο έντονη από ποτέ.

Η παραγωγή του θα γίνεται στη Γαλλία και στο εργοστάσιο της Alpine στη Διέπη, με τις παραγγελίες να ξεκινούν εντός του τρέχοντος μήνα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Alpine εισέρχεται στην Τουρκία

Αφού άνοιξε πολλά σημεία πώλησης στην Ιαπωνία, το Ισραήλ, το Μαρόκο και τη Σιγκαπούρη, η Alpine ανακοίνωσε ότι -από τον Μάρτιο του 2024- εισέρχεται...

Η Alpine κάνει γνωστές τις διαστάσεις του A290 και αποκαλύπτει το τιμόνι του

H Alpine έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μερικές φωτογραφίες καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων της έκδοσης παραγωγής του A290, δείχνοντας μας τις δοκιμές του αμιγώς ηλεκτρικού hot hatch...

Η Alpine πούλησε 4.328 αυτοκίνητα το 2023

Η Alpine σημείωσε νέα ρεκόρ πωλήσεων το 2023, παραδίδοντας 4.328 αυτοκίνητα, αύξηση 22,1% από τα 3.546 αυτοκίνητα του 2022. Το A110, το μοναδικό μοντέλο...
Autoblog.gr