Η Mercedes θα παραβιάσει το budget cap αν δεν τιμωρηθεί η Red Bull

Σχετικά άρθρα

Ο Toto Wolff ήταν ξεκάθαρος. Εάν δεν υπάρξει ουσιαστική τιμωρία στη Red Bull για τη παραβίαση του budget cap του 2021, τότε η Mercedes δεν θα διστάσει να παραβιάσει και αυτή το budget cap, επενδύοντας περισσότερα χρήματα από το όριο, έτσι ώστε να δημιουργήσει πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Wolff:

Αν η Red Bull ξεπέρασε το όριο κατά 2 εκατομμύρια δολάρια, τότε θα μπορούσαν να κλείσουν το ζήτημα πληρώνοντας το πενταπλάσιο ποσό στην FIA, δηλαδή 10 εκατομμύρια.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό δεν είναι καθόλου σωστό γιατί θέτεις δεδικασμένο, τιμωρώντας μία ομάδα που έκλεβε, μόνο με ένα πρόστιμο.

Στη Mercedes έχουμε ήδη μιλήσει γι’ αυτό και αν υπάρξει αυτή η αποτυχία στην εφαρμογή των κανονισμών, τότε η Mercedes είναι έτοιμη να προγραμματίσει την εισροή επιπλέον χρημάτων στον προϋπολογισμό για να ανακτήσουμε την απόδοση και να επιστρέψουμε στην κορυφή.

Και η Ferrari έχει ζητήσει από τη FIA να εφαρμόσει την ποινή που αναλογεί στη Red Bull, μιας και παρότι η FIA χαρακτηρίζει την παράβαση ως μικρής εμβέλειας, πολλές ομάδες υποστηρίζουν πως αυτά τα 2 εκατομμύρια δολάρια μπορούν να αποφέρουν όφελος έως και μισό δευτερόλεπτο σε απόδοση στη πίστα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...