Η Hyundai ανακοίνωσε ότι στις 25 Οκτωβρίου θα θέσει τα θεμέλια για ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών στην πόλη Σαβάνα της πολιτείας της Τζόρτζια της Αμερικής. Το εργοστάσιο θα στοιχίσει 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια, με την νοτιοκορεατική εταιρία να σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή το πρώτο εξάμηνο του 2025, με ετήσια δυναμικότητα 300.000 μονάδων.

Το εν λόγω εργοστάσιο του ομίλου της Hyundai αποτελεί μέρος της επένδυσης 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2025 για την προώθηση της μελλοντικής κινητικότητας στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων. Η θεμελίωση του εργοστασίου έρχεται εν μέσω οργής από την Κορέα και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη φορολογική πολιτική των ΗΠΑ για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού, που υπεγράφη από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν τον Αύγουστο, απαιτεί τα ηλεκτρικά οχήματα να συναρμολογούνται στη Βόρεια Αμερική για να πληρούν τις προϋποθέσεις για εκπτώσεις φόρου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο νόμος αυτός απέκλεισε τη Hyundai και τη Kia, μαζί με μεγάλες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, από τις επιδοτήσεις για τα ηλεκτρικά, καθώς τα οχήματα αυτών δεν κατασκευάζονται στις ΗΠΑ,

Πιο συγκεκριμένα, ο νόμος έκανε περίπου το 70% των ηλεκτρικών οχημάτων να μην δέχονται τις φορολογικές εκπτώσεις της αμερικάνικης κυβέρνησης, που φτάνουν έως και τα 7.500 δολάρια.