Πωλείται μια υπερσπάνια Maserati MC12 Corsa

Σχετικά άρθρα

Η MC12 είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο supercar, καθώς από το εργοστάσιο της ιταλικής εταιρίας βγήκαν μόλις 55 αυτοκίνητα, ενώ κατασκευάστηκαν επιπλέον 12 για αγωνιστική χρήση (MC12 Versione Corse) Εξ αυτών, τουλάχιστον τα 3 έχουν επιβεβαιωθεί ότι έχουν μετατραπεί για νόμιμη χρήση στον δρόμο, αφήνοντας έτσι το πολύ 9 εργοστασιακά και αυθεντικά Versione Corse στον πλανήτη.

Από αυτά, τα 3 έχουν καταγραφεί να χρησιμοποιούνται από τους ιδιοκτήτες τους σε διάφορους αγώνες, που σημαίνει ότι το πολύ, 6 από τα 12 MC12 Versione Corse θα μπορούσαν να έχουν τόσο λίγα χιλιόμετρα όσο το εικονιζόμενο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τον πωλητή, είναι πιθανότατα-αλλά όχι αποδεδειγμένα- το πιο αχρησιμοποίητο MC12 Corse στον πλανήτη, καθώς έχει διανύσει συνολικά 208 χλμ., που ουσιαστικά είναι τα χιλιόμετρα παράδοσης, αφού δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ από τον ιδιοκτήτη του!

Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο στο Victory Blue χρώμα χρώμα και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Όταν ήταν καινούρια, η MC12 Versione Corse κόστιζε 1,47 εκατ. δολάρια και την είχαν αγοράσει επιλεγμένοι ιδιώτες.

Μηχανικά, το αυτοκίνητο φέρει έναν 6,0-λιτρο (5.998 κ.εκ.) ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα, ο οποίος είναι ο ίδιος με αυτός που χρησιμοποιούσε η αγωνιστική MC12 GT1.

Αποδίδει 755 άλογα στις 8.000 σ.α.λ., ήτοι 120 περισσότερα από την street-legal MC12, με την ροπή να φτάνει τα 740 Nm. Αεροδυναμικά, η Versione Corse διαθέτει το ίδιο εμπρός μέρος με την αγωνιστική MC12 GT1, με το βάρος της να αγγίζει τα 1.150 κιλά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Maserati GranCabrio Folgore

Την ηλεκτρική Folgore έκδοση της νέας GranCabrio παρουσίασε σήμερα η Maserati. Το αυτοκίνητο διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες με απόδοση 761 ίππων με 1.350 Nm ροπής,...

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...