Η λίστα με τις απώλειες ανθρώπινων ζωών εξαιτίας των προβληματικών αερόσακων της Takata δυστυχώς μεγαλώνει, καθώς τις προηγούμενες ημέρες επιβεβαιώθηκαν ακόμη τρεις θάνατοι που προκλήθηκαν λόγω αυτών.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 32 άνθρωποι παγκοσμίως και τουλάχιστον 400 έχουν τραυματιστεί από τους αερόσακους της ιαπωνικής εταιρίας. Από τους 32 θανάτους, οι 22 συνέβησαν σε αυτοκίνητα της Honda, με τους 23 εξ’αυτών να σημειώνονται στις ΗΠΑ, οι 7 στη Μαλαισία και ένας στην Αυστραλία.

Οι τρεις τελευταίοι θάνατοι σημειώθηκαν από τον Απρίλιο έως τις 3 Νοεμβρίου του 2022, με τα στοιχεία των οδηγών να μην έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Ωστόσο και οι τρεις οδηγούσαν αυτοκίνητα της Stellantis. Η εταιρεία αναφέρει ότι και τα τρία δυστυχήματα έγιναν σε πολιτείες των ΗΠΑ με ζεστό καιρό και υψηλή υγρασία.

Εξαιτίας αυτού, η Stellantis έκανε γνωστό ότι 276.000 ιδιοκτήτες παλαιότερων αυτοκινήτων της Dodge και της Chrysler (Charger, Magnum, 300 και Challenger) θα πρέπει να σταθμεύσουν τα οχήματα τους και να μην τα οδηγήσουν, μέχρι να αντικατασταθούν οι αερόσακοι.