Η Lordstown Motors συμφώνησε να πουλήσει ένα σημαντικό μερίδιο του μετοχικού της κεφαλαίου και να δώσει δύο θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο στην Foxconn, αντικαθιστώντας τη προηγούμενη συμφωνία για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, η Foxconn θα επενδύσει έως και 170 εκατομμύρια δολάρια στην αμερικάνικη startup μέσω της αγοράς προνομιούχων μετοχών και 18,3% κοινών μετοχών. Η συναλλαγή υπόκειται σε επανεξέταση από την Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων των Ηνωμένων Πολιτειών (CFIUS). Με την γνωστοποίηση της είδησης, η μετοχή της Lordstown σημείωσε άνοδο έως και 29%, για να κλείσει στο +15%.

Η εν λόγω συναλλαγή εμβαθύνει τους δεσμούς μεταξύ των δύο εταιρειών, δίνοντας στην Foxconn σημαντικό έλεγχο τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς οι δύο εταιρίες επιδιώκουν από κοινού ένα νέο πρόγραμμα ανάπτυξης ηλεκτρικών οχημάτων. Σε δήλωση του, ο πρόεδρος του Lordstown, Dan Ninivaggi, είπε:

Ενισχύουμε τη στρατηγική συνεργασία με τη Foxconn. Είναι ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Μας παρέχει επίσης κεφάλαια για το πρόγραμμα των ηλεκτρικών οχημάτων που αναπτύχθηκε από κοινού.