Η Foxconn αγόρασε το εργοστάσιο της Lordstown

Σχετικά άρθρα

Η Foxconn έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις της να εισέλθει στον κόσμο των αυτοκινήτων, και πλέον είναι ένα βήμα πιο κοντά στην έναρξη των δραστηριοτήτων της στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας καθώς ολοκληρώθηκε επίσημα η εξαγορά του εργοστασίου της Lordstown Motors για 230 εκατομμύρια δολάρια.

Μέσα στην παραπάνω συναλλαγή, η Foxconn συμφώνησε να κατασκευάσει το Endurance, το ηλεκτρικό pickup της Lordstown Motors, το οποίο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2022. Το εν λόγω εργοστάσιο βρίσκεται στο Οχάιο, με την Lordstown να είχε αγοράσει το συγκεκριμένο εργοστάσιο από την GM έναντι 20 εκατ. δολαρίων, το 2019. Επιπλέον η Foxconn θα αγοράσει μετοχές της Lordstown αξίας 50 εκατ. δολαρίων.

Η ταϊβανέζικη εταιρία θέλει να μπει στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας και πρόσφατα είδαμε το πρώτο αυτοκίνητό της. Από την άλλη, το Endurance θα φέρει 4 ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 600 άλογα και αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 75 kWh. Αυτή θα του χαρίζει αυτονομία 400 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, με το 0-100 χλμ/ώρα να έρχεται σε περίπου 5,5 δευτερόλεπτα, ενώ η ικανότητα ρυμούλκησης φτάνει τα 3.400 κιλά.

ΠηγήTechcrunch

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...