Πριν ένα μήνα η Lucid ανακοίνωσε ότι το τρίτο τρίμηνο του έτους παρήγαγε 2.282 Air, αποτελώντας νέο ρεκόρ παραγωγής, ενώ στο ίδιο διάστημα παρέδωσε 1.398 αυτοκίνητα, αριθμός επίσης ρεκόρ, αυξάνοντας τα έσοδα της κατά 196 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου 2022, η Lucid κατέγραψε καθαρές ζημιές 670 εκατομμυρίων δολαρίων. Για τον ίδιο λόγο, οι οικονομικοί αναλυτές δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lucid, Peter Rawlinson, να εξακολουθεί να είναι αισιόδοξος, επαναλαμβάνοντας ότι ο στόχος παραγωγής των 6.000-7.000 μονάδων μέχρι το τέλος του έτους είναι εφικτός.

Η εταιρεία συνεχίζει να παλεύει με τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και ανταλλακτικών, με τη Lucid να έχει καταφέρει να έχει ρυθμό παραγωγής 300 αυτοκινήτων την εβδομάδα. Ωστόσο, ο Rawlinson προειδοποίησε ότι αναμένονται περισσότερες περικοπές στην παραγωγή καθώς οι ελλείψεις διαφόρων ανταλλακτικών ενδέχεται να σταματήσουν τη γραμμή παραγωγής, έστω και για λίγο, δηλώνοντας:

Είχαμε τριμηνιαία παραγωγή ρεκόρ 2.282 οχημάτων, υπερτριπλάσιο νούμερο από το δεύτερο τρίμηνο και οι παραδόσεις έφτασαν τα 1.398 αυτοκίνητα, που ήταν υπερδιπλάσιες από το δεύτερο τρίμηνο. Είμαι επίσης στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι τώρα έχουμε αποδείξει την ικανότητά μας να παράγουμε 300 αυτοκίνητα την εβδομάδα.

Κλείνοντας, η CFO της εταιρείας, Sherry House, επιβεβαίωσε ότι οι κρατήσεις για το Air αγγίζουν τις 34.000, ενώ ταυτόχρονα η Lucid ετοιμάζεται να ανοίξει το βιβλίο παραγγελιών για το δεύτερο μοντέλο της, το Project Gravity, στις αρχές του επόμενου έτους.