StoreDot: Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης είναι τουλάχιστον 10 χρόνια μακριά

Σχετικά άρθρα

Η StoreDot, εταιρεία τεχνολογίας μπαταριών ακραίας γρήγορης φόρτισης, αναφέρει ότι οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης για μαζική παραγωγή δεν θα γίνουν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό, αφού απέχουν τουλάχιστον 10 χρόνια. Γι’αυτό, η ισραηλινή startup πιστεύει ότι οι παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να εξετάσουν μεσοπρόθεσμα τις ενδιάμεσες τεχνολογίες, όπως οι μπαταρίες ημί-στερεάς κατάστασης.

Αυτές μπορούν να μπουν σε μαζική παραγωγή το 2028, με την εν λόγω τεχνολογία να συνδυάζει στερεούς με υγρούς ηλεκτρολύτες και έχει αποδείξει ότι μπορεί να αποτελέσει τη μέση λύση, έως ότου γίνουν καθολικά διαθέσιμες οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης.

Σε εργαστηριακές δοκιμές, οι συγκεκριμένες μπαταρίες επαναφορτίστηκαν περισσότερες από 1.000 φορές (από 0% έως 100%) και η αρχική τους χωρητικότητα έπεσε λιγότερο από 20%. Ακόμα, οι ημι-στερεές μπαταρίες είναι ελαφρύτερες και έχουν μικρότερο όγκο από τις σημερινές των ιόντων λιθίου, ενώ μπορούν να προσφέρουν αυτονομία 161 χλμ. σε λιγότερα από 5 λεπτά φόρτισης.

Επιπλέον, οι μπαταρίες ημί-στερεάς κατάστασης έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι απαιτούν μια απλούστερη και λιγότερο απαιτητική διαδικασία παραγωγής από όλες τις τεχνολογίες στερεάς κατάστασης.

Οι τελευταίες υπόσχονται οικονομικά αποδοτικές μπαταρίες με γρήγορη και ασφαλή φόρτιση, καθώς και υψηλές ενεργειακές πυκνότητες. Αλλά, η StoreDot υποστηρίζει ότι το project της εξέλιξης τους είναι συνεχές και εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις προτού μπορέσουν να κατασκευαστούν σε μεγάλο όγκο.

Ο Dr Doron Myersdorf, διευθύνων σύμβουλος της StoreDot, δήλωσε:

Είναι ζωτικής σημασίας οι κορυφαίοι προγραμματιστές μπαταριών, όπως η StoreDot να δώσουν στους παγκόσμιους κατασκευαστές αυτοκινήτων έναν ρεαλιστικό και χωρίς hype χρονοδιάγραμμα για το λανσάρισμα της τεχνολογίας μπαταριών ακραίας γρήγορης φόρτισης.

Αυτή τη στιγμή, παρά μερικούς από τους υπεραισιόδοξους και ηλίθιους ισχυρισμούς των αντιπάλων μας, οι μπαταρίες εντελώς στερεάς κατάστασης βρίσκονται ακόμη τουλάχιστον 10 χρόνια μακριά. Σίγουρα δεν αποτελούν την άμεση λύση σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα για καμία αυτοκινητοβιομηχανία που αναπτύσσει επί του παρόντος πλατφόρμες για ηλεκτρικά οχήματα με γρήγορη φόρτιση.

Διάβασε ακόμη

Η StoreDot υπόσχεται μπαταρία που θα αποκτά αυτονομία 160 χλμ σε 2 λεπτά φόρτισης

ΠηγήStoreDot

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα