Η Stellantis εξαγόρασε την aiMotive

Σχετικά άρθρα

Η Stellantis ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά της aiMotive, μιας εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης και αυτόνομης οδήγησης. Αυτή η εξαγορά ενισχύει το τμήμα τεχνητής νοημοσύνης και την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της Stellantis, επεκτείνει την παγκόσμια “δεξαμενή” ταλέντων της και ενισχύει τη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη της ολοκαίνουργιας πλατφόρμας STLA AutoDrive.

Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων τεχνολογίας της aiMotive επικεντρώνεται σε τέσσερις βασικούς τομείς της τεχνητής νοημοσύνης και της αυτόνομης οδήγησης:

  • aiDrive: Ενσωματωμένη στοίβα λογισμικού για αυτόνομη οδήγηση
  • aiData: Επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης και εργαλεία δεδομένων
  • aiWare: Εξειδίκευση και πνευματική ιδιοκτησία για μικροτσίπ πυριτίου
  • aiSim: Προσομοίωση λογισμικού για την ανάπτυξη αυτόνομης οδήγησης

Η aiMotive εδρεύει στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, με γραφεία στη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία, με περισσότερους από 200 υπαλλήλους υψηλής ειδίκευσης σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων μηχανικών με προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη και τεχνογνωσία στην αυτόνομη οδήγηση.

Η aiMotive θα λειτουργεί ως θυγατρική της Stellantis, διατηρώντας τη λειτουργική της ανεξαρτησία και την κουλτούρα της ως startup. Ο ιδρυτής Laszlo Kishonti θα παραμείνει διευθύνων σύμβουλος, με την εταιρία να συνεχίζει να πουλά τις υπηρεσίες της σε άλλους συνεργάτες.

Η Stellantis θα δημιουργήσει ένα διοικητικό συμβούλιο για την επίβλεψη της aiMotive, διατηρώντας παράλληλα τη startup νοοτροπία της και της καινοτομίας. Η ομάδα της aiMotive θα είναι πλήρες μέλος των ομάδων αυτόνομης οδήγησης και τεχνητής νοημοσύνης της Stellantis.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...