Η βρετανική Tolman Engineering ολοκλήρωσε τις εργασίες για το restomod ενός Peugeot 205 GTI, με το αυτοκίνητο μετά από 700 ώρες εργασιών να είναι έτοιμο να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Η εταιρία αφού λάβει το αυτοκίνητο-δότη, το κάνει “βίδες” και καλύπτει το σώμα του με αντιδιαβρωτική προστασία και με κεραμική επίστρωση. Στόχος των ανθρώπων της Tolman Engineering ήταν να δημιουργήσουν ένα 205 GTI που μοιάζει με μια βελτιωμένη έκδοση του αυτοκινήτου και έτσι ο 1.900 κ.εκ κινητήρας απέκτησε νέους εκκεντροφόρους και νέα κυλινδροκεφαλή, νέα εξάτμιση και νέα MOTEC ECU, αποδίδοντας 203 άλογα με 216 Nm ροπής, με το αυτοκίνητο να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα.

Αναβαθμίσεις έγιναν και στο 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, με την εταιρία να προσφέρει και ένα μπλοκέ διαφορικό της Quaife. Τα αμορτισέρ είναι της Bilstein, υπάρχει νέα πίσω αντιστρεπτική ράβδος, φρένα της AP Racing, LED προβολείς και στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων Motec LCD που έχει τα ίδια γραφικά με το αυθεντικό κοντέρ, σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής και υποστήριξη Apple CarPlay/Android Auto, air condition και τιμόνι επενδυμένο με Alcantara.

Η τιμή του restomod ξεκινά από τις 55.000 λίρες Αγγλίας προ φόρων (63.490 ευρώ)