Peugeot 205 GTI Tolman Edition. Restomod με 203 άλογα και πολλές σύγχρονες ανέσεις

Σχετικά άρθρα

Η βρετανική Tolman Engineering ολοκλήρωσε τις εργασίες για το restomod ενός Peugeot 205 GTI, με το αυτοκίνητο μετά από 700 ώρες εργασιών να είναι έτοιμο να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Η εταιρία αφού λάβει το αυτοκίνητο-δότη, το κάνει “βίδες” και καλύπτει το σώμα του με αντιδιαβρωτική προστασία και με κεραμική επίστρωση. Στόχος των ανθρώπων της Tolman Engineering ήταν να δημιουργήσουν ένα 205 GTI που μοιάζει με μια βελτιωμένη έκδοση του αυτοκινήτου και έτσι ο 1.900 κ.εκ κινητήρας απέκτησε νέους εκκεντροφόρους και νέα κυλινδροκεφαλή, νέα εξάτμιση και νέα MOTEC ECU, αποδίδοντας 203 άλογα με 216 Nm ροπής, με το αυτοκίνητο να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα.

Αναβαθμίσεις έγιναν και στο 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, με την εταιρία να προσφέρει και ένα μπλοκέ διαφορικό της Quaife. Τα αμορτισέρ είναι της Bilstein, υπάρχει νέα πίσω αντιστρεπτική ράβδος, φρένα της AP Racing, LED προβολείς και στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων Motec LCD που έχει τα ίδια γραφικά με το αυθεντικό κοντέρ, σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής και υποστήριξη Apple CarPlay/Android Auto, air condition και τιμόνι επενδυμένο με Alcantara.

Η τιμή του restomod ξεκινά από τις 55.000 λίρες Αγγλίας προ φόρων (63.490 ευρώ)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...