Η μετοχή της Tesla έχει χάσει σημαντικό μέρος της αξίας, με την κεφαλαιοποίηση της Tesla να έχει υποχωρήσει σχεδόν κατά 670 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με τον προηγούμενο Νοέμβριο, ποσό αντίστοιχο με την αξία τριών Disney, τεσσάρων Nike ή έξι Starbucks.

Σήμερα η Tesla αποτιμάται στα 530 δισ. δολάρια, πολύ μακριά από τo 1,2 τρισ. όπου βρισκόταν πριν από έναν χρόνο. Ο Musk δηλώνει αισιόδοξος ότι η τιμή της μετοχής θα ανακάμψει, ωστόσο στο περιβάλλον του υψηλού πληθωρισμού και του δεινού οικονομικού τοπίου, η δυσπιστία των επενδυτών ενδέχεται να επικρατήσει και να συνεχίσουν να ρευστοποιούν τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία στο χαρτοφυλάκιό τους.

Δεδομένου ότι ένα μεγάλο ποσοστό της περιουσίας του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο συνδέεται με μετοχές της Tesla είναι αναμενόμενο ότι η διολίσθηση της μετοχής θα συμπαρέσυρε και τον ίδιο. Η περιουσία του Musk τον τελευταίο χρόνο έχει συρρικνωθεί κατά σχεδόν 100 δισ. δολάρια, καταγράφοντας την ταχύτερη διολίσθηση που έχει σημειωθεί ποτέ στη λίστα δισεκατομμυριούχων.

Αναλυτικά, από τα 340 δισ. δολάρια πέρυσι τον Νοέμβριο, η περιουσία του σήμερα ανέρχεται περίπου στα 170 δισ. δολάρια. Σημειώνεται πως ο Musk διακρατεί μερίδιο περίπου 15% στην Tesla και η διολίσθηση της μετοχής χθες “διέγραψε” περίπου 8,6 δισ. δολάρια από την περιουσία του σε μόλις μία ημέρα.

Βέβαια, ο Musk παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ωστόσο, η διαφορά με τον αμέσως επόμενο στη λίστα δισεκατομμυριούχων του Bloomberg τον Bernard Arnault του οίκου LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, μικραίνει και αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 13 δισ. δολάρια.