Η De Tomaso Automobili παρουσίασε επίσημα σήμερα το P900, το νέο της hypercar, φωτογραφίες του οποίου είχαν διαρρεύσει τη περασμένη εβδομάδα. Μόλις 18 τέτοια θα κατασκευαστούν, με το καθένα να κοστίζει 3 εκατ. δολάρια και κίνηση παίρνει από έναν νέο V12 6,2-λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με συνθετικά καύσιμα.

Σύμφωνα με την εταιρία, ο κινητήρας, κατασκευής της γερμανικής Capricorn, είναι ο μικρότερος και ο ελαφρύτερος V12 κινητήρας που έχει αναπτυχθεί ποτέ, με το βάρος του να ανέρχεται στα 220 κιλά. Στροφάρει έως τις 12.300 σ.α.λ, 200 σ.α.λ περισσότερες από τον V12 του Gordon Murray T.50 και αποδίδει 900 άλογα.

Με το αυτοκίνητο να ζυγίζει 900 κιλά, αυτό σημαίνει πως έχει αναλογία βάρους ανά ίππο 1:1, με τη κίνηση να στέλνεται στον πίσω άξονα μέσω ενός σειριακού κιβωτίου της Xtrac.

Οι παραδόσεις του V12 κινητήρα θα ξεκινήσουν από τα τέλη του 2024, ενώ όσοι θέλουν τοι αυτοκίνητο νωρίτερα, τότε μπορούν να το παραγγείλουν με τον Judd V10 κινητήρα της Benetton B197 που οδηγούσαν οι Jean Alesi και Gerhard Berger κατά τη διάρκεια της σεζόν της F1 του 1997.

Η De Tomaso ισχυρίζεται πως το P900 είναι σχεδόν το ίδιο γρήγορο με ένα LMP αγωνιστικό και η χρήση του είναι κατάλληλη μόνο εντός πίστας, όπως και η Aston Martin Valkyrie AMR Pro, με το αυτοκίνητο να έχει ενεργή αεροδυναμική, με το πλαίσιο και το σώμα να είναι κατασκευασμένα από carbon.