Ο Amaury Cordeel, οδηγός της Formula 2 που από το 2023 θα τρέχει για λογαριασμό της Virtuosi Racing, ανέβασε στο Tik Tok ένα video να κινείται με 179 χλμ/ώρα σε δρόμο με όριο ταχύτητας τα 50 χλμ/ώρα, στη γενέτειρα του, την πόλη Tamise του Βελγίου.

Εκτός από τους followers του, το “κατόρθωμα” του 20χρονου οδηγού το είδε και η αστυνομία και φυσικά παραπέμφθηκε σε δίκη. Εκεί, το δικαστήριο στο Termonde, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά των Βρυξελλών, του όρισε να πληρώσει πρόστιμο 3.600 ευρώ. Επιπλέον, κατασχέθηκε το δίπλωμα του, με τον Cordeel να μπορεί να υποβάλλει αίτηση για να το πάρει πίσω μετά από έξι μήνες.

Ευτυχώς για εκείνον, η έλλειψη της άδειας κυκλοφορίας δεν είναι πρόβλημα, καθώς στην Formula 2 (σε αντίθεση με την Formula 1), οι οδηγοί δεν είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν άδεια και δίπλωμα οδήγησης. Ωστόσο, το περιστατικό έφτασε μέχρι τον διευθύνοντα σύμβουλο της Formula 2, Bruno Michel, ο οποίος είπε ότι το θέμα αξίζει να διερευνηθεί και πως η FIA θα πρέπει να μεριμνήσει για τέτοια περιστατικά που μπορεί να ξανασυμβούν στο μέλλον.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Cordeel ανεβάζει video που κινείται με υπερβολική ταχύτητα. Πιο συγκεκριμένα, ο νεαρός Βέλγος κινούταν με 300 χλμ/ώρα με ένα Audi RS3, αλλά του έγινε μόνο μια επίπληξη, καθώς δεν ήταν ξεκάθαρο εάν ήταν εκείνος που οδηγούσε ή όχι.