Η Polestar ανακοίνωσε σήμερα ότι με μια over-the-air αναβάθμιση του λογισμικού, η απόδοση των ηλεκτροκινητήρων της Long Range Dual Motor έκδοσης του Polestar 2 στη Βόρεια Αμερική αυξάνεται κατά 68 άλογα (69 μετρικούς ίππους) και 20 Nm, φτάνοντας συνολικά τα 476 άλογα (483 μετρικούς ίππους) και 681 Nm ροπής. Η αναβάθμιση φέρει ένα εφάπαξ κόστος 1.195 δολαρίων.

Επειδή η αναβάθμιση βασίζεται σε λογισμικό, η βελτίωση της απόδοσης μπορεί να μεταφορτωσεί απευθείας στο όχημα, από το γκαράζ του σπιτιού του ιδιοκτήτη ή από οπουδήποτε αλλού. Η λήψη είναι διαθέσιμη online από τη σουηδική μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιδόσεων.

Η βελτιωμένη απόδοση του αυτοκίνητου προσφέρει αυξημένη απόκριση και μια πιο σπορ εμπειρία συνολικά, με τα 0-96 χλμ/ώρα να έρχονται σε 4,2 δευτερόλεπτα. Η πρόσθετη ισχύς και η ροπή γίνονται αισθητές κυρίως σε ταχύτητες μεταξύ 44 και 80 μιλίων/ώρα (71 και 129 χλμ/ώρα), με μια ομοιόμορφη, γρήγορη επιτάχυνση στη μεσαία περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, η επιτάχυνση από τα 50 στα 75 μίλια/ώρα διαρκεί μόλις 2,2 δευτερόλεπτα, ήτοι μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορα από ένα τυπικό Polestar 2 Long Range Dual Motor.